• 13-11-2020, 00:32:38
    #10
    Hocam olayı şöyle görüyorum kendi tarafımda; sürekli aynı işle uğraşınca ve bir yerde takılınca işe olan heves kaçabiliyor. O yüzden iş için maksimum teslim süresi veriyorum. Bu sayede o günü aşmamaya ve karşı tarafıma olan güveni sarsmamaya dikkat ediyorum. Müşteriyi de küstürmemek gerek.

    Ancak söz konusu kendime özel bir script ya da proje olunca insiyatif de bende olunca o proje sallanıyor. Bu bulunduğumuz konumdan dolayı gelen rahatlıktan kaynaklı bence. Mesela şuan elimde bitirmem gereken kendime ait bir iş var 5 gündür sallıyorum Bugün oturdum pc başına tamamlayayım diye ama sabah bakacağız durum ne olacak
  • 13-11-2020, 00:37:31
    #11
    Evet hedef konusunda haklısınız. Bir hedef olunca gerçekten azimli çalışılıyor.
    Araba alacaktım, para biriktirmeye başladım. Ve deli gibi iş alıyorum. Her gelen işe gel hay hay diyorum. Gece gündüz çalıştım.
    Gelecek paraları hesaplayıp alacağım arabayı da buldum.
    Aldığım işlerin hepsini bitirmiştim. Sadece paraları toplamak kalmıştı geriye.
    2 ay geçti paraları toplayamadım. Kimisi corona vurdu veremiyorum diyor, kimisi telefonlarıma bakmıyor. Araba fiyatları katlandıkça katlandı. Paraları toplasam da bulduğum arabayı alamıyordum.
    Sonuç ne oldu ? Tüm hevesim gitti. Başlarım işine gücüne dedim. Eski sisteme geri döndüm. Elimde iş varken iş almadım.
    Bizi böyle yapan müşteriler sanırım.
    Bazen diyorum giriyim bir şirkete, müşterilerle onlar uğraşsın. Benim işim belli olsun. Ama verdikleri maaşı duyunca vazgeçiyorum.
  • 13-11-2020, 00:42:55
    #12
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Nasip işte. Ben de paraya en sıkışık olduğum dönemdeyim aylardır tek bir iş alamadım, ne çevreden soran eden var ne forumdan iş veren var. Son çare makale yazarlığı yapacağım
  • 13-11-2020, 00:43:55
    #13
    Kişiden kişiye değişir bu durum.
    Ben de yazılımcıyım. .net core 'da hatta c# diliyle yapamayacağım / yapmadığım şey yok. Son zamanlarda Unity'e sardım. Zorunda mıydım? Hayır. Ek olarak Microsoft'ta moderatörlük yapıyorum.
    Buradan iş almıyorum. Hatta bazı zamanlar arkadaşlarım çok ısrar ediyorlar (reel hayattaki) yine iş almıyorum.
    Bu üşengeç olduğum anlamına gelmiyor. Aksine, kendim için hedeflediğim bir web projem, bir de oyun projem var.
    Uzun sözün kısası, insanın idealleri / hedefleri olduktan sonra üşengeç olmuyor. Ek olarak bir kurumda da yazılım geliştirici olarak çalışıyorum. Gündüz iş, akşam hedeflerim için çalışıp, uyumuyorum.
    Bu arada, yaşım 37. Bir çoğunuz benden ufaktır. Büyüklerim de vardır. Lütfen akıl vermek olarak algılamayın ama; kendinize bir hedef belirlemezseniz, içinizdeki şeytan sizi tembelliğe sürükler.
  • 13-11-2020, 00:49:55
    #14
    Ne kadar zamandır sektördesiniz bilmiyorum ama benim 10 seneyi geçti belki daha fazla bir süre sonra projelere yöneldikten sonra artık gına geliyor çünkü piyasa da ki işlemler hep aynı hiç macera yok ee büyük çaplı proje deseniz zaten 1 kişiye gelmez öyle bir iş ekipçe çalışmak yada ofis ortamında olmak lazım maddiyat gibi derdiniz yoksa bu ortamında eziyetini çekmek istemiyorsunuz anca ilham gelirse keyfi oluyor.
  • 13-11-2020, 01:26:38
    #15
    mustaizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Daha önce yazılımcıyla çalışmış müşterilerimin ortak şikayeti;
    "Sorumsuz, üşengeç"
    Forumda da çok denk geldim. Yazılımcılar genelde üşengeç, işi zamanında yapmıyor ve erteleyip duruyor gibi şikayetler çok.

    Bende yazılımcıyım, bazen böyle hiç çalışasım gelmiyor. Ben bu zamanlarda elimdeki işleri hızlıca bitirip yeni iş almıyorum. Üşeniyor çalışmak istemiyorum.
    Yani şuan yeni müşteri bulmam 30 dakikamı alır. 1 ayımı tam performanslı çalışsam şuan kazandığımın 2 katı para kazanırım. Ama yapmıyorum neden? Bende bilmiyorum, bu üşengeçlikten nasıl kurtulacağım onu da bilmiyorum.
    2-3 gün sonra yeni bir iş bulur, onu yapar parasını alırım. Yine 2-3 gün yatarım. Ayda 15 gün çalış 15 gün yat ( gez dolaş, oyun oyna, film izle) şeklinde ilerliyor.

    Örneğin: Bir web tasarımcı olarak berbat bir web sitesine sahibim. 5 sene önce yapmıştım. Öyle bıraktım. Yeni tasarım yapıp, referansları güncellesem oradan gelen işler artacak biliyorum. Ama ona da üşeniyorum. Zaten geliyor iş kafasıyla erteliyorum hep.
    Yıllardır sürekli aklımda dönen düşünceleri yazıya dökmüşsün

    konuyu takipteyim.
  • 13-11-2020, 01:28:43
    #16
    hayat kısa, bütün gün çalışmak için dünyaya gelmedin.
  • 13-11-2020, 02:03:43
    #17
    Arkadaşlar bu problemden bir çoğumuz muzdaribiz.
    Verimli çalışmak ancak bir plan, program ile oluyor. Böylece hem eğlenceye hem çalışmaya vakit bulabiliyorsunuz.

    Öncelikle karşılığını alacağınız dalda uğraşın, yazılımcı olarak bugün format da atsanız, basit teknik sorunları da çözseniz para kazanırsınız ama sürekli çalışırsınız, kazancınız ve kendinize ayırdığınız zaman az olur.

    Tüm dünyadan indirilen mobil oyun yapan, freelance hizmetlerini dünyanın sayılı firmalarına yapanla tabi ki ufak tefek iş yapan, ödemesini alamayan aynı motivasyona ve kazanca sahip olmayacaktır.

    Çok çalışın ama katma değerli olan, kazancı olan işte çok çalışın. Geri dönüş ve yaşam kalitesinin artmasıyla motive olacaksınız.
    Yeterli geliriniz ve bir de birikiminiz varsa kafa dinlemeye de gereksiz işleri almamaya da lüksünüz olur.

    Ama bunların tamamına erişmek için, şu andan itibaren zaman yönetimi şart.
    - İş (gelir) için yapılacaklar (Acil, orta, düşük öncelik)
    - Sosyal hayat için yapılacaklar (Acil, orta, düşük öncelik)
    - Eğitim için yapılacaklar (Acil, orta, düşük öncelik)


    Bu 3 ana kategori ve 3 öncelik alanlarındaki şeylere göre zamanınızı bölün.
    Günlük, haftalık, aylık, yıllık şeklinde fikstür ve yapılacaklar listesi oluşturun.
    En önemlisi neyse onu yapın.

    Maalesef ki, iş ve eğitimde ilerlemek için her zaman sosyal hayattan kısmalısınız.
    Kafede takılmak, dizi/film izlemek, oyun oynamak, sosyalleşmek paranız veya vaktiniz yoksa lükstür.

    En önemli tavsiyem de en yakınlarınız dahil olmak üzere, hayır demeyi, geçiştirmeyi bilin.
    Sizi kullanmalarına asla izin vermeyin. Vaktiniz en değerli sermayeniz.

    Mr.Robot'da bir sahne vardı, Elliot ve Whiterose ile ilk kez görüşmeye başlayacaklardı, adam kronometreye basıyor ve diyordu ki "sana 3 dakikadan fazla ayıramam, iyi kullan.".
    Tamam, bu belki normal sosyal ilişkiler için abartı ama mesaj çok açık.

    Zamanı yöneten, hayatına hükmeder ve ilerler. Net!
  • 13-11-2020, 02:14:59
    #18
    Harbiden hepsi oyle yalniz ahahah sozum meclisten dışarı,yalniz değilmişim