• 04-11-2020, 23:41:41
    #1
    Ben adana da yasiyorum. Ailemin yaninda cukurova ilcesindeyim ve dedemin ikameti seyhan ilcesinde. Edevlet uzerinden dedemin yanina ikamet aldiramadim. Sebebi ise nufus mudurlugunde gorustugum kisinin demesine gore orada kayitli biri var olmaz dedi. Aldirabilmem icin dedemle berabrr nufusa gitmem gerekiyormus. Fakat dedem yatalak ve felçli. Oraya en kolay sekilde ikametimi nasil alirim ?
  • 04-11-2020, 23:43:47
    #2
    İlçe nüfus müdürüne anlatın durumu dedenizin kimliğini de alın yanınıza.
    Edit: sebebi memur arkadaslarin insiyatif alma yetkisi yok nüfus müdürü okey demesi lazım.
  • 04-11-2020, 23:45:06
    #3
    Hocam son 20 günlük taşınmalarda ikametgah değiştirilebiliyor.
    Siz ikametgahı orada olan birini seçin aile ferdi ekleme seçeneği var onu da ekleyin ardından deneyin belki olur.
    Tamamen yorum yapıyorum doğruluğundan emin değilim ama denemeye değer
  • 04-11-2020, 23:49:26
    #4
    Benimki tasinma degil aslinda. Suan dedem hasta oldugu icin yaninda olacagim hep o yuzden aldirmak istiyorum
  • 05-11-2020, 09:46:10
    #5
    Red
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Dedenle beraber Seyhan ilçe nüfusa gitmelisin. Randevuyu telefonla alıyorsun. 10 dk bekleyince düşüyor ve aynı ana randevu veriyorlar.

    Dedemle beraber yaşıyorum ve ikametimi bu adres yapmak istiyorum diyorsun. Memur bilgileri dolduruyor. Deden imzalıyor ve bitiyor.

    ( İnternetten o adreste oturan kişi olduğu için işlemini yapamazsın. Sistem kabul etmez. Yeni taşınma ve boş adres olması gerekiyor. )
  • 05-11-2020, 12:01:51
    #6
    Adreste oturan olduğu için tek başınıza işlem yapamassınız.Dedenizle birlikte nufus müdürlüğüne gitmeniz lazım.