Sözüm meclisten dışarı ama suçu 2. El satış için ilan açan vatandaşa atmaktan bir vaz geçin .
( devrik cümleler için özür dilerim şuan yüksek sesli kafeden yemek yemeye çalışırken birde mobil cihazımdan konu açıyorum çünkü bu konuları ortamlarda duymaktan ya da okumaktan çok sinirlendim )
Maalesef halkımız da tuhaflaştı . Sıfırı 300 bin olan aracın 2. Eli ne kadarsa satılabilir yani merak ediyorum neden aklınızla düşünmüyorsunuz ? Şimdi size bir sorum var ,
2016 yılında doğuş otodan 95 e aldığım Passat şimdi 350 bin TL den satılıyor ben 2. Elini ne kadardan yazayım 90 bine mi ? Yani kimse 3 yıl önce sıfırı 95 bin olan araç nasıl 350 bin olur demiyor suçlu vatandaş oluyor.
tek suçlu devlet !
Çözüm mü çok basit ,
vergileri düşür , 10 TL olan Euro kurunu 2016 tarihinde olduğu gibi 3.20 bandında tut bak nasıl 2. Eller düşüyor . Euro 2016 yılından bugüne 3 kat artmış arabanın da artması mı tuhaf ? Götümüzde ki donların fiyatları bile uçmuşken bindiğimiz arabalarda mı sorun ?
dip not : vatandaşların içerisinde keyfine ilan açan tabi ki var ama merak etmeyin 100 lerce ilan içerisinde kimse o satanların aracınınalmıyor . Filtreleme yaparak bakıyorlar ve gerçek piyasasına göre millet buluyor. Suçu sahibinden sitesine ya da vatandaşta aramayın tek suçlu yukarıda yazdığım son satırlarda .
ek dip not: bazı arkadaşlar yorumlarda suçu kredi veren bankalara bulmuş . İşim gereği bir çok banka şube müdürüyle samimiyetim var ve bir çok kez toplantılarına dahil oldum . Özellikle aktif olarak yer aldığım garanti bankasına kredi vermek için merkez bankası tarafından ne kadar baskı yapıldığını biliyormusunuz? Devlet banklara baskı yapıyor piyasaya kredi verin para verin vermezseniz ceza yersiniz diye ! Bankalar kredi vermediği için ceza yiyorlar son 2 ayı saymazsanız bu süreç 5 ay boyunca yoğun baskıyla ceza verildi . Türkiye son 1 yılda yıllık basılan türk lirasının tam 8 katı kadar para bastı . Türkiye cumhuriyeti kurulduğu tarihten beri piyasaya hiç bir zaman bu kadar para basılmadı.
2. El konularından bıktım ! Suçu vatandaşta aramayın
15
●345
- 01-11-2020, 21:08:00
- 01-11-2020, 21:10:17Devlet bugune kadar sucu ne zaman kendinde aramış
vergiler + kur düşşse zaten herşeyin cözümü olucak
- 01-11-2020, 21:38:47Enflasyonun anlamını bilmeden halkımız konuşuyor.
İkinci el araç olsun, cihaz olsun talep aşırı derecede çok. Bunun nedeni ise sorgusuz sualsiz verilen krediler.
350 tl kirayı ödemeyen sözde fakir olan komşum kredi çekip araba aldı.
Bana kalırsa- ÖTV vergisi daha çok olmalı
- Kredi faizleri aşırı derecede yüksek olmalı
- 01-11-2020, 21:39:10Ben yazmadan siz yazmışsınız.trustme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paranın değeri düşmüyor. İnsanların değeri düşüyor.arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlet ihtiyaç kredisi veriyor, bizimkiler bu kredi ile malına mal katıyor.
Her gelen kafasına göre zam yaparsa tabi para değer kayıp eder. Ülkemizdeki insanların en büyük sorunu havadan para kazanma derdi. Bununda en kolay yolu al sat. Borsayı bile kumar gibi oynuyorlar.
Haklısın suç devlette. En büyük yapılan hatalardan birisi kredi faizlerinin düşmesi.Tatoglubilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 01-11-2020, 21:47:02yani ekonomiyi batırıp türk lirasının değerini düşüren hükümetin hiç suçu yok. bütü suç kredi verenlerin yada al satçıların. yahu mantıken düşünün.
aradam yurt dışından 10bin euroya geliyor. 15bin euroya vergi mergi ile birlikte satılıyor diyelim. euro 1tl olsa sen arabayı 15bin tlye taş patlasın 20bin tl ye alacaksın. şimdi euro 10tl. araç 100bintl ye türkiyeye geliyor 200 bin tlye satılıyor. peki burda suçlu kim? Türk lirasının değerini düşürenler değil mi?
))