• 29-10-2020, 12:52:34
    #1
    Arkadaşlar malumunuz bugün 29 Ekim. Öncelikle hepimize kutlu olsun. Bazı arkadaşlar görüyorum evet çok güzel Atatürk fotoğrafları paylaşıp sosyal medyadan sevinçlerini ve sevgilerini göstermek istiyorlar. Üzülerek, bu arkadaşlarımın çoğunun ettiğimiz sohbetlerden anladığım kadarıyla eline geçecek ilk fırsatta ülkeyi terk edecekler.

    Çoğunluk üniversiteyi bir şekilde bitirip, gidip yurt dışında çalışma derdinde sebebiyse ülkemizin ekonomik şartları başta olmak üzere kendince sebeplerini de ekleyerek ülkeden gitmeyi düşünüyorlar. Evet bu ülkenin gerçekleri var ve hepimiz görüp, anlayabiliyoruz. Fakat bu ülkeyi terk etmek onu kaderine bırakmak demektir. En başta fotoğrafınızı paylaştığıniz ve çok sevdiğiniz Atatürk'e haksızlıktır.

    Genç Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Avrupa'dan eğitim almak için Sirkeci Garı'nda tren bekleyen 11 öğrenciyi gelen telgrafı hatırlayın.
    "Sizleri birer kıvılcım olarak gönderiyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz."

    Bizler bu vatanın evlatları ve Atatürk Gençliği olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olanlarız. Biz Atatürk'ün ''Bütün ümidim gençliktedir.'' dediği gençleriz. Bizim için 15'inde 16'sında cephede savaşarak ölen Mehmetçiklerin torunuyuz. Bu ülkede çalışmalı, bu ülke için yaşamalıyız. Atamın bu konu hakkında söylediği iki güzel sözü sizlerle paylaşmak istiyorum. "Yurt sevgisi ancak ona hizmetle ölçülür." ve "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." Her mesleğin, her işin çok kıymetli ve değerli olduğunu unutmayın. Göreviniz neyse onu layıkıyla yerine getirin. Sadece kendimiz için değil evlatlarımız için, bizden sonrakiler için bu ülkeye değerler katmalıyız.

    Bu ülkeden gitmesi gerekenler bizler değiliz, bu güzel topraklardan gitmesi gerekenler onlar! Evet genç kardeşim bu cennet vatanı sen değiştireceksin, sen kurtaracaksın. Düşün, sorgula, değiştir. Boyun eğme, sesini yükselt. Sen yalnız değilsin. Sen Atatürk Gençliğisin.

    Okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
    • İsmetKerem
    • btnaslan
    • RaoulDuke
    İsmetKerem, btnaslan, RaoulDuke ve 7 kişi bunu beğendi.
    10 kişi bunu beğendi.
  • 29-10-2020, 12:55:12
    #2
    Herkesin hayalleri farklıdır hocam. İmkanlar burada olmuyorsa yurtdışına çıkması gerekebiliyor. Bu demek değildir yurtdışına çıkıldığında hemende Türkiyeyi unutacak. Maalesef ülkemizdeki ekonomi ve bilim gibi daha nice şeyin geride olduğundan dolayı millete tek çare yurtdışına çıkması kalıyor.
  • 29-10-2020, 12:56:03
    #3
    >Fakat bu ülkeyi terk etmek onu kaderine bırakmak demektir. En başta fotoğrafınızı paylaştığıniz ve çok sevdiğiniz Atatürk'e haksızlıktır.


    Çok yanlış bir düşünce. Asıl yurt dışına çıkmak ülkemiz için büyük bir gururdur, bakın bizim bilim insanlarımız yurt dışındaki başarıları ile bizi gururlandırıyor diyebilmek için.
    Türkiye içerisindeki başarınızı sadece Türkler, ama yurt dışındakileri tüm dünya görür




    Düşüncelerinizi yanlış buluyorum.
  • 29-10-2020, 12:57:32
    #4
    abdlkrm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Herkesin hayalleri farklıdır hocam. İmkanlar burada olmuyorsa yurtdışına çıkması gerekebiliyor. Bu demek değildir yurtdışına çıkıldığında hemende Türkiyeyi unutacak. Maalesef ülkemizdeki ekonomi ve bilim gibi daha nice şeyin geride olduğundan dolayı millete tek çare yurtdışına çıkması kalıyor.
    Evet biliyorum. Ona da tabi saygım sonsuz. Gayet iyi anlayabiliyorum, benim burada değinmek istediğim konu ümitsiz olduğu için gitmek isteyen arkadaşlarla ilgili. Yurt dışına çıkıp eğitim alıp gelip ülkemizde harika şeyler yapabilir. Evet gerideyiz fakat istediği alanlarda ülkemizi ileriye taşımak adına adımlar atabilirler.
  • 29-10-2020, 12:58:13
    #5
    Bu gençler birden mi devletten, ülkeden, dinden soğudular
    • PFC
    • ChefMedya
    • Prsoners
    PFC, ChefMedya, Prsoners ve 5 kişi bunu beğendi.
    8 kişi bunu beğendi.
  • 29-10-2020, 12:58:34
    #6
    Yurtdışına gidip, daha fazla imkanlardan yararlanarak kendini geliştirebilir ve ülkeye geri dönebilirsiniz. Bu da bi seçenek.
  • 29-10-2020, 12:59:54
    #7
    Hocam iyi hoş diyorsunuz da bunları devletin başındaki insanlar yapması gerekiyor. En azından baş tutup öncülük yapabilir. Fakat andımız yasaklandı, kutlamalar yasaklandı vs ne çabuk unutuldu bunlar?


    Azıcık ses çıkaran olsa başına vurup oturtuyorlar. Yakında sosyal medyadan bile hiçbir eleştiri yorum yapılamayacak bakın görün.


    Ayrıca ülkenin ekonomisinin gidişatı ortada. Fakat sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapıyor. Dünya da asgari ücret olarak en iyisi biziz, en gelişen ülkelerden birisiyiz gibi.


    Söylemesi ayıp dün akşam eşimle markete gittik. Epeydir eve alışveriş yapmıyordum. Sırf temel ihtiyaçları aldım, yağmış unmuş vs 419 tl tuttu. Ve daha bunlar yarısı ve küçük boylarıydı. Yağ 5 litre alırken 2 litre alır oldum. Ama nedense ülkede her şey güllük gülistanlık gibi anlatılıyor bu zoruma gidiyor.
  • 29-10-2020, 13:03:21
    #8
    Bende COVID sonrasında Türkiye'den gidecekler arasındayım, burada niye kalayım mis gibi yeni iş ortaklarımız ile çalışacağım kendimi geliştireceğim burada durup ne yapıcam?
  • 29-10-2020, 13:04:18
    #9
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet biliyorum. Ona da tabi saygım sonsuz. Gayet iyi anlayabiliyorum, benim burada değinmek istediğim konu ümitsiz olduğu için gitmek isteyen arkadaşlarla ilgili. Yurt dışına çıkıp eğitim alıp gelip ülkemizde harika şeyler yapabilir. Evet gerideyiz fakat istediği alanlarda ülkemizi ileriye taşımak adına adımlar atabilirler.
    işte o adimları atabilmeleri için gereken desteği alamıyorlar.