Herkese merhabalar değerli R10 sakinleri,
Yaklaşık bir haftadır göz ucuyla şöyle bilgisayarları araştırıyorum. Elimde ki 12-13 senelik bilgisayarı satıp şöyle ucuz yollu bir şey alayım diye düşündüm. Genelde hepimizin de bildiği ikinci el olarak piyasa da olan letgo ve sahibinden bakıyorum.
Letgoya girdim laptop kategorisinin altına üstüne getirdim. Açıkçası doğru düzgün laptop yok (aradığım fiyat bandında). 2 GB Ramli celeron veya pentium dualler filan 800 liradan aşağı değil. Taşıran son nokta ise bir kaç gün önce biri yeni ilan koymuş karanlıkta çekilmiş laptop un logosu haricinde doğru düzgün bir şey gözükmüyor. Fiyatı da 1200 lira. Dedim herhalde eski i3 veya i5 lerdendir. Pazarlığını sorayım dedim. Adama yazdım. Aldığım cevap ise şu "pentiyum işlemci 2 GB Ram 120 GB hdd hocam fişek gibi hızlı Xp kurulu 7 de atarım istersen "
Şimdi el insaf fırsatçılık var mı yok mu. Dolar yükseldi fiyatlar uçtu, her yer ebaya uygun cihazlarla doldu. Anlıyorum ihtiyacı olur piyasaya bakar satar eyvallah onlara kesinlikle lafım yok.
Başınızı ağrıttıysam affola ama birileriyle paylaşmak istedim.
Bunun adı düpedüz fırsatçılık!
16
●567
- 30-09-2020, 14:50:25
- 30-09-2020, 14:54:58İkinci el eşyanın her ne olursa olsun tek fiyatının yükseldiği ülke Türkiye'dir.
Dolar, euro, altına gelen zamlar neticesinde herkes elindeki ürünü beş para etmese de yüksek fiyatlarla satmaya çalışıyor. Çünkü amaç hem elden çıkarmak hem de yenisini alacaksa da arada makası biraz daha daraltmak. - 30-09-2020, 14:56:29Sahibinden de çok farklı değil hocam benim şurda 1-2 hafta önce sattığım tablet pc ye bakayım dedim. 650 liraya ben sattım şimdi fiyatına 1200-1500 yazan varmeteberkc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-09-2020, 14:59:36Yeni nesillerin pahalı olmasını anlıyorum hocam ama pentium işlemciler 2 GB ddr2 Ramli cihazlara da 700-800 lira eklemez diye düşünüyorumphpkoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle