Kola belası
63
●1.982
- 25-09-2020, 01:55:07Bende bu durumdaydım çok şükür geçti . Ciddi anlamda kemik erimesi yapıyor bilgin olsun . Öyle yavaş yavaş değil . Kemik içinde ki birçok değeri düşürüyor . Birgün masa başındayken durduk yere omurların çatır çatır kırılabilir. Eğer ihtiyacın olan şey asit ise soda iç veya Yedigün . Ama kolayı biran önce bırak . Şekere ihtiyacın varsa diyabet olup olmadığına bastırmanı öneririm . Bu öyle ağız alışkanlığından ziyada vücudunun şeker ihtiyacı ise şimdiden geçmiş olsun
- 25-09-2020, 01:56:28Limonlu soda pahalı hocam ben 1.5 lt şok gazoz alıyorum su yerine onu içiyorum Mersin'de sıcaktan kola dayanmıyorRaoulDuke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-09-2020, 02:02:37kardeşim günlük 5L civarında (kendi gözlerimle şahit olduğum) kola içen arkadaşlarım da vardı, bildiğin bağımlı değil müptela! Emin ol kendini terbiye edecek sensin, başkaları ya da başkalarının LAFları değil, kola yı zamanla yavaş yavaş değil radikal bir karar ile anında bırak, canın mı çekti kendini bastır, soda su çay ayran başka ne varsa iç KOLA hariç, zamanla bırakırsın. Bu alışkanlık değil BAĞIMLILIK.
- 25-09-2020, 02:04:24Hocam 2.5 luk kola 7.5 tlkaanilbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
soda ve su alınca daha ucuza geliyor. Birde soda sağlıklı diye bu yola başvurdum
- 25-09-2020, 02:05:21Yaklaşık olarak 8 senedir günde 2.5 litre kola içiyorum. 32 dişimi dolaylı olarak kaybettim. 28 tane kaplama dişim var. Diş olayına gelirsek herkese göre koladan yapıyor diyor ama doktorum koladan olmadığını söylemişti. Aslında kola bağımlılık değil. Ben soğuk olsun ne olursa olsun bir şey içmek durumundayım. Bir şey içmeyince rahat etmiyorum. Dolapta soğuk su varsa kafidir. Ama dikkat edin ciddi etkileri var.
- 25-09-2020, 02:22:39Bu konu da çok şey yazarım aslında. Ama kurtulmak istiyorsan günde 2 defa orta boy Redbull iç. 2 hafta sonra kolayı ağzına bile sürmezsin.
38 yaşındayım 8-9 senedir günde en az 2,5 lt kola içiyordum. Sonra bardak kullanmamaya başladım. Daha sonra şişe kolaya geçtim. 3 sene civarı sadece şişe kola içtim. Derken iş temposundan dolayı 3-4 gün öğlen aralarında Redbull içmeye başladım.
Baktım artık kolayı aramıyorum. Hatta bir iki kez denedim iöemedim. İnanılmaz şekerli geldi.
