• 02-09-2020, 19:31:41
    #10
    PPuNisHeRR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vay arkadaş insanlar deli gibi çalışıp çabalıyor evine üç kuruş daha fazla sokacam diye mesaiden bile kesinti oluyor. 91 saat demek nereden baksanız 10 gün daha fazla çalışmıssınız demek. Devlet memurları sabah 9 akşam 5 çalışıyor her resmi tatilde izinliler, cumartesi pazar izinliler, emeklilikte çok güzel para alıyorlar, yıpranmıyorlar,min 4.000 TL Maaş alıyorlar. Hayatlarından hala şikayetçiler. Bu ülkeye başbakan, cumhurbaşkanı olsam ilk işim devlet memurluğunu cazibeliğini kaldırmak olurdu. Kesinlikle memur ile, asgari ücretlinin maaşları birbirine yakınlaştırılmalı ! İnsanlar özel sektöre yönlendirilmeli. Ülkenin yarısı memur rahat yaşıyor yarısı işçi geçim sıkıntısı içinde yaşıyor. İktidarı bile seçme güçleri var memurların.

    Not: Konuyla alakasız oldu geçen karı,koca bir memurun hayatlarından şikayetçi olmaları canımı sıkmıştı burada patladım.
    Ülkenin tüm çalışanlarının iyi koşullarda çalışması için çabalamak yerine, iyi koşullarda (saat yönünden) çalışanların durumunu maaş yönünden azaltmaktan ve kötüleştirmekten bahsetmişsiniz.

    Ne zaman birlik olunursa bu ülkede o zaman başarabileceğiz bazı şeyleri. Mesela 40 saat çalışanlara maaşı yüksek demek yerine, 60 saat çalışanların 40 saat çalışıp aynı ücreti alması için çabalamak daha mantıklı.
  • 02-09-2020, 19:41:31
    #11
    💚 R10.NET 💚
    %15 vergi dilimi 5.ay , %20 vergi dilimi 7.ay , %25 vergi dilimi 9.ay , %30 vergi dilimi 11.ay da uygulanıyordu lakin geçen yıl %35 lik vergi dilimi de eklenince aşağıdaki gibi sapma oldu;
    %15 vergi dilimi 4.ay , %20 vergi dilimi 6.ay , %25 vergi dilimi 7.ay , %30 vergi dilimi 9.ay , %35 vergi dilimi 11.ay yani geçen yıl bu ay ödediğiniz vergiye ek +5 vergi binmiş oldu.
  • 02-09-2020, 22:02:56
    #12
    Vergi dilimi olayı olmasın çok fena kesinti oluyor