Bir yıl önce aldığım 2. El arabamın şuan ki fiyatı
76
●2.822
- 17-08-2020, 16:32:0092 bine aldığım arabayı 210na satmak üzereyim. Piyasa çok arttı ama sevinecek bir şey yok. Ben 92 bine araba aldığımda (2016) istediğim araba 140 bindi.
Şimdi benim arabam 210 bin istediğim araba da 260 bin. Aslında değişen tek şey fiyatlar. Olan yeni araba alacaklara oldu.. - 17-08-2020, 20:04:52Ya bu işi düzeltebilir devlet aslında da en güzel vergi kapısı bu mecburen. Devletimiz çok aktif olduğu için paraya ihtiyacı var. Normal bir devlet olsak neye para verecek işte mesela Gürcistan olsak neye para verecek.
Mesela Almanyada filan 2.el kullanılmayan çöplere atılan arabalar 1.000 euro versen havada karada sana verecekleri arabalar burada 30-40 bin TL den başlıyor 2.el olarak.
Devlet o araçları alabilirsiniz vergisi de yok dese biter bu iş. Bütün araba fiyatları çakılır. Ama işte o zamanda muazzam vergi kapısı da kapanmış olur. Maalesef çok düşman edindik. Hepsiyle ayrı uğraşıyoruz vergi şart. - 17-08-2020, 20:10:28şahinlerin fiyatına bakarak üzelme sevinme kararını verebilirsiniz.
elinizdeki araba değer kazanmış gibi gozukebilir
ama arabayı satıp ev alayım uzerıne kredi çekip diye dusunsenız uzulursunuz
arabanın o zamankı kur değeri ile şimdiki kur değerini karsılastırsanız uzuleceğinizi düşünüyorumm.
bolluk rehavetten kaynaklı olsa keske - 17-08-2020, 20:12:55Üretim yok üretim. Burada 99 model 4-5 parça boyalı brodway arabalar 32 - 33 tlye satılıyor.
Geçen yıl nokta hatasız boyasız düşük km 19 bin liraydı. Şimdi 40 bin lira.
Hükümetin işine geliyor her ne kadar ses etmese de, üretim yok bu net.
Eee her alım satımda kaçınılmaz noter ve sigorta ücreti. Bu ücretler ödenirken vergide kaçırma şansın yok.
Önceden herkes ihtiyacı kadar araba alıp, değiştirirdi. Şimdi satışlarda patlama oluyor.
Ben şahsen sigortacıyım. 1 arabayı 1 sene içinde 11 kişi alıp satmış. Önceden bir arabayı alan adam memnun kalırsa 1 yıl dolana kadar biniyordu veya muayene zamanı gelene kadar.
Boşta kalan, köşede sermayesi olan, işli, işsiz, memur ağırlıklı olmak üzere bildiğin galericilik yapıyorlar. - 17-08-2020, 20:22:25insan kendine yaptığını başkası yapamaz araba piyasası berbat 1 aydan fazladır satamıyor sürekli fiyat değiştiriyor fiyat değişikliği öyle 1 2 bin değil bazen 10 15 bin düşürüyor yükseltiyor böyle insanlar yüzünden yükseldi bu işde parmağı olan varsa hakkımı helal etmiyorum 8 ay araç aradım zor buldum malum sitede hep hasarlı araç dolu