Hocam ben çoklu bakıyorum, hangi gazete hangi olaya hangi bakış açısıyla bakmış diyerekten. Tarafsız yok maalesef. Hepsi maaş aldığı yere göre gazetecilik/haber yapıyor.
Haberler/Habertürk/Sabah/Sözcü/Ekşi/Sputnik
Tarafsız Sadece Gündemi Takip Edebileceğim Haber Siteleri
39
●938
- 02-07-2020, 11:30:20
- 02-07-2020, 12:33:49Türkiye'deki haber ajanslarının tümünün kontrolü aynı siyasi ideolojinin elinde olduğu için tarafsız haber bulmak zor.
Yabancı kaynaklar tarafsız olmasalar da en azından Türkiye'deki odaklar tarafından manipüle edilmiyorlar.
Onlar da yurtdışından kendi ülkelerindeki siyasi görüşü yansıtsalar da bizimkilerden daha tarafsız bir üslupla yansıtıyorlar.
https://www.dw.com/tr/gündem/s-10201
https://www.bbc.com/turkce
https://tr.sputniknews.com/ - 02-07-2020, 13:05:31digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tercihtir ama bunları okuyacağıma ahaber izlerim daha iyi
bizim ingilizin, rusun haberine güveniyor olmamız çok üzücü gerçekten - 02-07-2020, 13:48:46Trus67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülehiLmiBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ahaber konusuna hiç girmek istemiyorum, yok varsayıyorum. - 02-07-2020, 13:53:04hiLmiBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İngilizin Rusun Almanın haberini okumayan, sadece kendi ideolojisindeki yayınları okuyan adam yobazlaşır.
Kafyı kuma gömünce kendini saklamış olmazsın.
Ben dünya medyasını İngilizcesinden ve Rusçasından direk takip ediyorum.
Alman medyasını da zaman zaman translator kullanarak takip ediyorum ki şu salgın bitince Almanca kursuna da gitmek istiyorum.
Eğer yabancı bir gazetedeki makaleden haberden alıntı yapılarak verilen bir haber varsa o haberin aslını bulur translator ile okurum.
Çünkü senin gibi kendi ahaberlerini dinleyen almanlar Rus ordusu Almanya'ya girerken savaşı kazandıklarını zannediyorlardı.
Geçende tüm türk haber sitelerinde çıkan bir haber vardı, Yunan Bakan Türkiye ile savaştan zararlı çıkarız demiş diye ajans haberi tüm haber sitelerine düşmüş.
Haberin orjinalini buldun translator ile okudum. Yunan Bakan Türkiye ile savaştan zararlı çıkarız ama Türkiye'nin de kırılgan bir ekonomisi var onların da sonu olur demiş.
Böyle bir savaş iki tarafa da yarardan çok zarar verir gibi bir şey demiş. Bizimkiler Yunan Bakan Türkiye ile savaşamayız zararlı çıkarız diye haber yapmışlar.
Eğer dünya medyasını takip edemiyorsan, eğer bir solcu olarak akitte çıkan yazıları, bir sağcı olarak cumhuriyette çıkan yazıları takip etmiyorsan kişisel olarak hiç bir gelişim katedemezsin. - 02-07-2020, 14:48:26digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim ben zaten bütün yerel kaynaklardan haber takip etmeye çalışıyorum.
Yani bu bana bulunduğunuz yobazlaşma ithamı gerçekten hiç hoşuma gitmedi.
Ben almanın, rusun objektif kendi haberlerimin sübjektif olduğunu düşünmüyorum, sen alternatif olarak onları da takip edebilirsin ama kendi medyamızı bu kadar dışlamanı anlayamadım.
Ben sözcünün de ahaberin de halktv nin de inahet içinde olduğuna inanmıyorum siyasi girdaba kapılmışlar gidiyorlar onun sonucu olarak taraflı haber yapıyorlar, yalan değil..