• 16-06-2020, 00:05:24
    #1
    Merhaba arkadaÅŸlar,

    Bugün size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Yaklaşık 1 ay önce bir kasa topladım 3800x li işlemcili sağlam bir kasa. Bu arkadaşı stok soğutucu ile kullanıyordum. Normal kullanımda herhangi bir problemim yoktu ancak yük bindirdiğimizde işlemci 80 dereceleri görmeye başlıyordu. Sonrasında bende araştırmalarım sonuç vermeyince sıvı soğutucu almaya karar verdim H100X. Bugün elime geldi ve bende akşam 5-5.30 gibi bu vatandaşı kutusundan çıkardım pcdeki stok soğutucuyu çözecektim ki olaylar karıştı Bilirsiniz iki adet kilidi vardır. Bunları çözersiniz ve yavaşça stok soğutucunuzu kaldırırsınız işlemci sizi karşılar. Stok soğutucunun kilitlerini açtım ve hafif bir yokladım. Ancak çıkmadı sonrasında ise suçu kendimde arayıp bir başka bağlantısı mı var diye kontrol ettim. Tabii ki doğal olarak bulamadım ve sonrasında biraz güç uygulayarak stok soğutucuyu çıkarttım. Bir de ne göreyim! Anakartta işlemci yok! Macun ısıdan öyle bir hal almış ki işlemciye yapışmış ve işlemci sıkıştırma kilidini dahi aşıp stok soğutucunun altında yapışık kalmış. Ardından bunu fark ettikten sonra işlemciyi zar zor stok soğutucunun altından kurtardım. Fakat sonrasında fark ettiğim bir şey daha vardı. İşlemcinin pinleri yamulmuştu (Sad Story). Sonrasında o saatten bu saate kadar işlemcinin pinlerini düzeltmek ve kasayı toplamak ile uğraştım. Çok şükür şuan bir sıkıntı yok ancak lütfen buraya dikkat edin!

    İyi forumlar
  • 16-06-2020, 00:08:07
    #2
    Ben 3600 kullanıyorum ama hiç sorun yaÅŸamadım. Isınma sorunu bende de oldu yük altında ama hava sirkülasyonu yüzünden olduÄŸu belliydi. Kule tipi fan ile 180₺ ye hallettim. GeçmiÅŸ olsun 😊
  • 16-06-2020, 00:09:15
    #3
    Bunun adı dramdir. Bilgisayarda olunca d-ram olabilir ama acısını çeken bilir. 85 tane pimi tek tek enjektör iğnesi ile düzeltigimi bilirim.
  • 16-06-2020, 00:11:34
    #4
    Üyeliği durduruldu
    başta üzüldüm ancak kurtardığınızı okuyunca sevindim dikkat edin geçmiş olsun
  • 16-06-2020, 00:12:13
    #5
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hocam bence o kasada başka bir sorun olmuş. Kendim de AMD kullanıyorum, reddit'te de PC ile ilgili bir çok başlık takip ediyorum ilk kez böyle bir şikayet gördüm. Fan tam oturmamış olabilir gibi geldi ilk seferde çünkü stok soğutucular da overclock yapmadığınız sürece fazlasıyla yeterli oluyor AMD'de. Hatta görmüşsünüzdür sırf bu yüzden tercih edenler bile var Intel aldığınızda + soğutucu parası eklemek zorunda kalıyorsunuz çünkü otomatik. Neyse sonuçta halledebildiyseniz sorunsuz ne mutlu size, güle güle kullanın.
  • 16-06-2020, 00:26:28
    #6
    Aynı sorunu bende R5 1600’de yaşadım. Kendi soğutucusu aşırı ses çıkarttığı için yeni soğutucuya geçtim.

    Bu arada AMD her şeyden önce şu pinleri işlemciden kaldırması gerekiyor. Intel gibi yapmalı anakart üreticilerine devretmeli o işi.
  • 16-06-2020, 11:06:36
    #7
    @bybrown hocam fan da problem vardı muhtemelen çünkü kasanın egzoz fanı bile kat kat hızlı dönüyordu. Yani işlemci fanının gözükmemesi gerekirken dikkatli bakınca görebiliyordunuz fanların yapraklarını o derece. Ama tabi belkide yinede bende olabilir problem

    Bu arada herkese iyi dilekleri için teşekkürler
  • 16-06-2020, 11:07:40
    #8
    Core Performance Boost'u kapatın BIOS'tan eğer ki iyi bir soğutucunuz yoksa.
  • 16-06-2020, 11:09:23
    #9
    LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Core Performance Boost'u kapatın BIOS'tan eğer ki iyi bir soğutucunuz yoksa.
    hocam sıvı soğutucu aldım şuanda 50-55 i geçmiyor neredeyse