Merhaba arkadaşlar,
Bugün size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Yaklaşık 1 ay önce bir kasa topladım 3800x li işlemcili sağlam bir kasa. Bu arkadaşı stok soğutucu ile kullanıyordum. Normal kullanımda herhangi bir problemim yoktu ancak yük bindirdiğimizde işlemci 80 dereceleri görmeye başlıyordu. Sonrasında bende araştırmalarım sonuç vermeyince sıvı soğutucu almaya karar verdim H100X. Bugün elime geldi ve bende akşam 5-5.30 gibi bu vatandaşı kutusundan çıkardım pcdeki stok soğutucuyu çözecektim ki olaylar karıştı

Bilirsiniz iki adet kilidi vardır. Bunları çözersiniz ve yavaşça stok soğutucunuzu kaldırırsınız işlemci sizi karşılar. Stok soğutucunun kilitlerini açtım ve hafif bir yokladım. Ancak çıkmadı sonrasında ise suçu kendimde arayıp bir başka bağlantısı mı var diye kontrol ettim. Tabii ki doğal olarak bulamadım ve sonrasında biraz güç uygulayarak stok soğutucuyu çıkarttım. Bir de ne göreyim! Anakartta işlemci yok! Macun ısıdan öyle bir hal almış ki işlemciye yapışmış ve işlemci sıkıştırma kilidini dahi aşıp stok soğutucunun altında yapışık kalmış. Ardından bunu fark ettikten sonra işlemciyi zar zor stok soğutucunun altından kurtardım. Fakat sonrasında fark ettiğim bir şey daha vardı. İşlemcinin pinleri yamulmuştu (Sad Story). Sonrasında o saatten bu saate kadar işlemcinin pinlerini düzeltmek ve kasayı toplamak ile uğraştım. Çok şükür şuan bir sıkıntı yok ancak lütfen buraya dikkat edin!
İyi forumlar