Merhabalar,
Yıllardır Çiçek Sepeti ile hediyeler gönderirim. Gayet güzel iş yaparlar. Ancak yaşanan son aksaklıktan sonra bir daha ASLA Çiçek Sepeti ile ilk tercihim değil.
Olay şu şekilde gelişti : 5 Mayıs Anneler Günü için siparişi yaptım.
En son teslim tarihi 18 Mayıs 2020 . Bugün üzerinden tam 1 hafta geçti, kargo halen ortada yok.
Arıyorum , konuşuyorum ; iade yapılamıyor, kargo aksaklığı nedeniyle diyor ama kargo numarası veremiyor. Özür için çikolata yollayalım diyor. Koskoca televizyonlara çıkmış bir firma için gerçekten çok rezil bir durum. Şikayet Var'a şikayet edeyim, hızlanır dedim, son 3 günde o kadar çok şikayet var ki aynı konuyla alakalı, adamlar resmen salmış.
Korona'ya özel mi, yoksa gerçekten işi bozdular mı Allah bilir ama ben bir daha Çiçek Sepeti tercih ederken 10 kez düşünürüm.
Çiçek Sepeti Mi? Bir Daha Düşünün
13
●346
- 25-05-2020, 12:25:19Konuyla İlgili Sorun Bence Kargodan Dolayı ; Artık Bir Firma veya İşletme Aşımında Artık Kargolorı İşletme Sahibi Yapmalı Bunu Yapan Kazanır Kesinlikle
- 25-05-2020, 12:26:58başka firmayı kullanın sonra hemen çiçek sepetine dua edeceksiniz. Daha önce bende çiçek sepetinden mağdur oldum ama ülkemizde bu işi en iyi yapan firma kesinlikle..
şikayet vara yazınca ilgilendiler biraz daha iyisini gönderdiler ama çakmak çöp.
Bizimde çiçek sepeti vb. yerlerde mağazalarımız var bir çok siparişi iptal etmek zorunda kaldık. Anneler gününü geçin geçen ayın 27'sinden beri kargo şubesinde kalan ürünler var.