• 12-05-2020, 17:26:40
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Küreselleşme ile emperyalizm aynı şeyler mi
    bu konu hakkında bilgisi olan var mı
  • 12-05-2020, 17:28:13
    #2
    Aynı şey değil ama emperyalist olmadan küreselleşmek biraz zor gibi.
  • 12-05-2020, 17:32:42
    #3
    Birbiriyle bağlantılı olan iki konu hem çok benzer hemde cok farklı.Farkı ise detaylarında
  • 12-05-2020, 17:33:37
    #4
    hayır aynı şey değil. Emperyalizm daha çok devlet politikalarını tanımlamak için kullanılırken, globalizm finansal bir kavramdır daha çok. Globalizm ile emperyalizm arasında, birbirini destekleyen birçok faktör vardır.
  • 12-05-2020, 17:33:53
    #5
  • 12-05-2020, 17:44:29
    #6
    küreselleşme devlet, bölge yada ideoloji fark etmeksizin başta ticaret olmak üzere tüm toplumun birbiri ile etkileşimini destekler.
    emperyalizm ise belirli bir kitle yada zümrenin diğer kitle veya zümreyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanması ve yönlendirmesidir.

    örneğin bu gün ülke farketmeksizin istediğin her bir ürüne kim ürettiğine bakmaksıın alıp kullanabilmen kireselleşmenin örneğidir.
    aynı zamanda avrupanın afrika ülkelerinin tüm zenginliklerini kendi çıkarları için kullanması emperyalizme örnektir.

    küreselleşme erişilebilirliği sağlarken emperyalizm bir sömürü düzeni inşa eder.

    küreselleşme her bir noktayı birbirine bağladığı için bu noktaların herhangi birindeki aksama tüm sistemi kitleyebilir.

    emperyalizmde ise sömürücü ülke kolay zenginliğe alıştığı için tembelleşir ve duyarsızlaşır.

    devletler küreselleşmeyi sevmez kontrol mekanizmaları ve bağımlılıkları azalır

    devletler emperyalizmi sever kolay zenginliğe ulaştırır.

    yani çok örnek var hangi birine örnek verelim iki kavramda birbirine çok bağımsız
  • 12-05-2020, 20:58:21
    #7
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    aynı şey şöyle anlatalım, çocuga yemek verirsin yemez sonra "taksi geliyor taksi bak aaaa " dersin ve çocuk o sırada taksi mi transit mi anlamaya çalışırken zokayı aman yemegi yutar ya bu da ayn şey. ortamlarda fularlılarda emperyalizmi savunabilsin diye uydurulan bir kavram ki zaten böyle olmasa başlıgı açan arkadaş gibi kimsenin de kafası karışmaz. aynısı için bkz almanların asimilasyon degil entegrasyon demesi.