• 11-05-2020, 10:44:07
    #91
    merak etme hocam birşeyleri bitirip yenisini dayatmak windowsun taktiği
    php çok güncel ve popüler bir dil şuan ( since php5 >= )
  • 11-05-2020, 13:41:01
    #92
    nochs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Her yerde php php diyenler, tek bildiği dil php olup taassupluğunu yapanlara deliriyorum gelin ortalık karışsın. Kim php'nin biteceğine inanıyor kim inanmıyor. Yıl olmuş 2020 hala php başlayanlar var, her dilin kendine özgü güzellikleri vardır tabii ama gözünüzü seveyim yenilikçi olun biraz. Kolay yazılıyor kolay deploy ediyorsunuz diye güzel değil.

    Yok web üzerindeki sitelerin yüzde %99'u php kullanıyor nasıl ölür nasıl kötü şu bu diyenler de var onlar da ayrı bir dert. Wordpress kullanıyor diye şu an en iyi dil php olmuyor savunma yapacak arkadaşlar.

    Mühendis değilim yaşımın el verdiği kadar uğraştım programlama dilleri ile, daha iyi altyapı çözümleri var öğrenmek isteyenlere duyurulur.
    Php de biliyorum başka dileri de ama php gidici bence arkadaşlar.
    PHP de ölür. Sen de öleceksin. )))
    PHP'yi iyi yapan şey en iyi altyapı çözümü olması değil.
    PHP'yi iyi yapan şey açık fiyat / performans dengesidir.
    Senin daha iyi altyapı dediğin şeyi Türkiye'de kaç adam biliyor?
    Sana yazdırdığımız bu altyapı bize php yazdırmaktan pahalıya mal olacaksa, ileride düzenletmek istediğimizde adam bulmak daha zor olacaksa ve bulunan adamlar saat başı daha fazla ücret talep edecekse yemişim o iyi altyapı çözümlerini.
    Ben hem programcıyım hem girişimciyi.
    Bir işi yaparken performans'tan daha çok önem verdiğim şeyler zaman ve maliyet durumudur.
    Bu kadar çok php ci varken ve fiyat kırıp iş kapmaya çalışırlarken daha iyi alt yapı çözümü diye senin önerdiğin communitysi az, maliyeti yüksek dili seçmek akıllı işi değildir.
    Kızma.
    Programlama, performans, debugging, optimizasyon vs... diye düşünmeden önce iş insanı gibi düşünmeye çalış.
    Saygılar
  • 11-05-2020, 16:36:58
    #93
    Yazdım yazdım sildim. Siz beni güldürdünüz Allah ta sizi güldürsün. Php biticek dedi ya la )))
  • 12-05-2020, 00:55:16
    #94
    Intel mi AMD mi vardı eskiden. Belki hala vardır.
  • 12-05-2020, 01:36:41
    #95
    PHP neden ölsün özellikle 7.X den beri daha da iyi oldu, örnegin type safety veya return type declaration. Symfony gibi framework kullanmak cok daha avantaj sagliyor özellikle büyük ve kapsamli projelerde.

    Bir zaman sonra anlarsiniz aslinda degisen sey sadece Syntax olayi zaten bu Programlama Dilleri veya Library'ler bir sorun cözmek icin yaratilmis.
  • 12-05-2020, 03:56:10
    #96
    Üyeliği durduruldu
    Dostum neredeyse senin yaşın kadar(2005'den beri) yazılım geliştirme tecrübesine sahibim.

    Php fan'ı değilim, genellikle gömülü sistemler üzerine çalışıyorum, projesine göre c++, rust, go, py, c#, asp gibi diller tercih ediyorum.

    Kendimi tanıttıktan sonra, konuna yanıtım, PHP ölmez, bu kadar net.

    Hala klasik asp kullanan ciddi boyutlu firmalar/siteler mevcut(site ve otomasyonların sunucu tarafında)
    ASP 10 yıl önce ölmüştü hem de
  • 12-05-2020, 08:20:10
    #97
    EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dostum neredeyse senin yaşın kadar(2005'den beri) yazılım geliştirme tecrübesine sahibim.

    Php fan'ı değilim, genellikle gömülü sistemler üzerine çalışıyorum, projesine göre c++, rust, go, py, c#, asp gibi diller tercih ediyorum.

    Kendimi tanıttıktan sonra, konuna yanıtım, PHP ölmez, bu kadar net.

    Hala klasik asp kullanan ciddi boyutlu firmalar/siteler mevcut(site ve otomasyonların sunucu tarafında)
    ASP 10 yıl önce ölmüştü hem de
    1959'da yazılan bir programlama dili var. COBOL...
    1986'da ben ilkokuldayken en büyük kuzenim üniversitede matematik okuyordu ve COBOL ile Fortran dersleri alıyordu.
    Bugün c++, c#, objective c var. Pyhton, java, ruby var. COBOL öldü mü?
    Hayır. Bankacılık sistemi ciddi oranda COBOl kullandığı ve bu milyarlarca satırlık stabil sistemi başka bir sisteme geçirmek çok maliyetli olduğu için hala COBOL bilen adam arıyorlar.
    Yani bir dilin varlığı o dili kullanan kullanıcılar olduğu sürece devam eder.
    Ki php kolay öğrenilen, kolay yazılan ve hızlı çalışan bir dil ve ücretsiz.
    Yani ölmesi için henüz bir neden yok çünkü henüz yaşlanmadı bile...
  • 12-05-2020, 10:15:00
    #98
    Misafir
    halen bi yerlerde cobol yazılımcısı bile arandığına göre. PHP bi 500 sene sonra anca ölür
  • 12-05-2020, 13:01:24
    #99
    Üyeliği durduruldu
    2000'li yılların ortalarına kadar cgi vardı perl vardı.
    Şu an var mı?
    Teorik olarak var evet.
    Ama kullanıcısı yok denecek kadar azdır.
    O dönemlerde webden beklenen bazı formların işlenmesinden ibaretti ve cgi/perl bunu kaldırabiliyordu.

    Sonra web sitelerinden beklenti biraz daha arttı etkileşim gerekti. PHP hem kolay öğrenilmesi hem kolay host ve deploy edilmesi nedeniyle popülerleşti.

    Günümüzün ve yakın geleceğin ihtiyaçlarını tam karşılamıyor.
    Fikrinize katılıyorum.
    Web yayıncılığı için bir süre daha PHP ile yapılan siteler görecek olsak da, mobil uygulamaların ve web sitesinin değil web uygulamalarının çağında PHP'ye çok da yer yok.

    En popüler PHP yazılımlarından Wordpress bile kendini PHP'den sıyırmanın yollarını ararken, PHP'de ısrarcı olmak ancak old-school bir web tasarımcısının yapabileceği bir tavırdır.
    Yeni nesil ya da kendini web/internet teknolojilerini takip eden bir bilgisayar programcısının/web yayıncısının/uygulama yayıncısının, mümkün olan ölçüde PHP'den uzak durması gerekir.

    Gidici midir?
    Kısaca, evet.