Merhabalar, yaklaşık 2 hafta önce annem babam ve ben ablamın doğumu için İstanbul'a geldik. Annem burada ablamla kalacak ve biz geri dönecektik fakat seyahat yasağı geldi ve iki hafta bekledik. Tekrar yasak gelince bugün kaymakamlığa gittim fakat içeri almıyorlar, sadece ağır hasta ve vefat işlemleri için izin verileceğini kapıya yazmışlar. E-devlet üzerinden izin almak istediğimizde de mazeret belgesi ( Vefat ya da ağır hasta) ve gidiş dönüş tarihi isteniyor. Ama biz dönmeyeceğiz tekrardan bir yere zaten geldiğimiz yere dönmek istiyoruz.
Ev çok küçük ve yerde yatıyoruz iki haftadır ve işlerimi yapamıyorum yani zor durumda olmasak zaten bekleriz seyahat yasağının kalkmasını fakat zor durumdayız. Bu konuda bilgisi olan ya da benzeri bir durum yaşayan var mı ne yapıp ne etmeliyiz?
Seyahat İzin Belgesi Hakkında
7
●435
- 20-04-2020, 20:01:05hocam merhabalarGrapya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
önceki konularımda bune benzer sorunumu ve çözüm yolumu yazmıştım. ailenizde hasta biri varsa ve belgesi varsa o belge ile 1. derece yakın refakatçi olarak başvurabilirsiniz. önceki konularımda bahsettim - 20-04-2020, 20:03:26Hocam anladığım kadarıyla evinize döneceksiniz. İkametgah belgeniz ve ikamet ettiğiniz yerde sgk lı çalışıyorsanız sgk hizmet belgesi (adı farklı olabilir) o belgeyle geçiş yapabilirsiniz.
Abim 1 hafta önce yasak varken Muğla'dan İstanbul'a döndü bu belgelerle.
Polis çevirmelerinde ikametime gidiyorum diyerek ikametgah belgesini gösterip geçiş sağladığını söylemişti. - 20-04-2020, 20:40:49TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleÖncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. İlk olarak e devlette dönüş tarihi istiyor zorunlu olarak fakat biz zaten ikamet ettiğimiz yere gideceğiz bu yüzden dönüş yapmayacağız fakat dönüş tarihini mecbur seçmek gerekiyor. İkinci olarak ablamın doğum belgesi mazeret olarak sayılır mı acaba.BicerProduction adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-04-2020, 21:44:07Hocam kaymakamlıkta içeri bile almadılar bugün kapılara sadece vefat ve ağır hastalar için seyahat izin belgesi verilecek yazmışlar.YaLaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-04-2020, 22:02:21Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Hocam bende yasağın başladığı gün istanbula araç almaya gitmiştim. Ertesi gün yola çıktım 9-10 kez çevirmeye girdim noter evraklarını ve ikametgah belgemi gösterdim.
Sadece ankara girişinde problem yarattılar , 30 dakika beklettiler. Sonunda girebildim.
Bana kalırsa bu konuda net bilgiyi emniyetten alırsınız , yollarda kontrol yapan onlar. En yakın karakola gidip durumunuzu anlatın , belki burdan daha sağlıklı bir görüş beyan ederler. - 20-04-2020, 22:23:09Hocam döneceğiniz yer sizin ikametiniz ise ikametgah belgenizle gidebilirsiniz. Abim geçen hafta bu şekilde ikametine İstanbul'a döndü yasak varken. Abim sadece ikametgah ve İstanbul'da çalıştığını beyan etmek için sgk hizmet belgesi aldı ama sadece ikametgah belgesi ve sgk hizmet belgesi yeterli olmuş.Grapya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Edit: Sonradan değişen kanun veya bir kural varsa bilmiyorum, yine de teyit etmenizi öneririm.