• 07-04-2020, 22:02:41
    #10
    Geçmiş olsun, adamları ifşa ederseniz başkalarının dolandırılmasına inşallah engel olmuş olursunuz.
  • 07-04-2020, 22:09:08
    #11
    egepen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sagolun arkadaslar

    konya hocam


    Haklısınız hocam, senet kullanılmasada. İnşaat sektorunde çek halen donuyor.Mıktarlar yuksek olunca, ya daire teklıf edılıyor, yada çek.
    Tahmin etmiştim.
    Bizde çok var bu zıbzıblardan , zekiler ama içliğe çalıştırıyolar kafayı anca.
    benim kendi dayımın oğlu 100 bin soydu beni düşün yani.
  • 07-04-2020, 22:18:37
    #12
    Üyeliği durduruldu
    Memlekette dürüst adam kalmadı.. Kime güveneceğimizi şaşırdık.
  • 07-04-2020, 22:22:54
    #13
    Herkes sen ben gibi durust degil dikkat etmek lazim
  • 07-04-2020, 22:28:02
    #14
    egepen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    iki gün önce aracı vasıtasıyla müteahhitinin biriyle görüşmeye başladık.Büyük bir iş yaklasik 750 bin tl tutuyor. Ödemeyi nasıl yapıcaksınz diye sordugumda, çekle yapıcaklarını söylediler. Genelde bu tarz ticari işlemleri cok nadir yapıyorum (çek-senet). Müteahhit çekin güvenilir oldugunu, sureklı bu tarz ıslemler yapıldıgını, burayı, şurayı kendılerının yaptıgını vs soyleyıp durdu. Bir an önce uretıme gırılmesını ve montaj tarıhlerını sordu. Adam hıc susmuyor, dusunmenıze manı oluyor Sozlesmeyı yapmadan once bankayı aramak ıstedım, çeki sorguladım. Banka Kendı musterılerı oldugunu, çekin kendilerine tahsil edılgını vs soyledı. Adamdan sozlesme ve uretım cızımlerı ıcın 1 gun musade ıstedım. Bugun içime kurt dustu, piyasada adamları sağa sola sorusturmaya basladım. Yeni firmalarında herhangı bır sey çıkmadı (firma yenı kurulmus), ancak bundan oncekı fırmalarında bır cok batak verdıklerını ve ıflas ettıklerını (Vurgun) yapıldıgını, bır kac kısıden duydum. Buarada bu olan olaylar farklı bır sehırde gerceklesıyor. Adamlar yenı fırmayla bulundugum sehre gırıp tıcarete baslıyolar.(1 yıldır pıyasadalar)
    Bu tarz ıslemlerde dıkkat edın, bu ısın sonu felaket olur. Unutmadan çek'te hapis cezası kalktı, bu tarz kısılerde bunlardan guc alıyor. Adamı arayıp herhangı bır sey soylemedım, bu işi yapamıyacagımızı, kapasitemizin uzerınde oldugunu vs zırvaladım durdum işi iptal ettim.
    Aman dikkat edin dostlar, Unutmadan bu tarz adamlar çok guzel ımaj bırakırlar, gıyım kusam, gosterısten gerı durmazlar.Sizi yemege cıkarmaya, hedıye vs almaya kalkabılırler. Ofise son model Porsche'le geldı. Göz boyamayı ıyı yapıyorlar, sonrası malum böbrek gitti, aman dikkat.
    Geçmiş olsun hocam iyi sıyrılmışsınız,bende mobilya imalatı yapıyorum yaşadığım ilçede ve il genelinde genellikle daire karşılığı veya nakit olarak çalışmayı tercih ediyorum, çek sadece çok güvendiğim kişilerden alıyorum.
  • 07-04-2020, 22:28:02
    #15
    bellikt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçmiş olsun, adamları ifşa ederseniz başkalarının dolandırılmasına inşallah engel olmuş olursunuz.
    hocam bunları r10 gıbı forumda acamazsın ancak pıyasadakı adamlara soyleyebılırsın o sekılde yayılır.
    kadirbilici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tahmin etmiştim.
    Bizde çok var bu zıbzıblardan , zekiler ama içliğe çalıştırıyolar kafayı anca.
    benim kendi dayımın oğlu 100 bin soydu beni düşün yani.
    hocam memleketınıze daha yenı baktım, sızede cok gecmıs olsun hocam
  • 07-04-2020, 22:31:37
    #16
    egepen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ....sonrası malum böbrek gitti, aman dikkat.
    Böbrek neden gittin bu kısmını anlayamadım
  • 07-04-2020, 22:33:05
    #17
    Senin nick niye egepen hocam?
  • 07-04-2020, 22:34:54
    #18
    @egepen; sıkıntı olursa Karamandan çıkıp geleyim abi