Covid-19 yada Corona virüs. Artık adına her ne derseniz, deyin. Belki ALLAH'ın insanlığa son uyarısı, belkide köprüden önceki son çıkış! Peki bunun farkında olan var mı? Hiç kendisini sorgulayan, ben nereden geldim nereye gidiyorum diyen var mı? Virüs! Bir çıktı, pir çıktı. Oysaki milyarlarca taşıyoruz vücudumuzda, her canlı gibi. Hiç bir virüsün öldürmediğini biliyor musunuz? Çünkü; Virüs girdiği bedeni öldürürse, kendisini de öldürmüş oluyor. Bu bilimsel bir sonuçtur, virüs öldürmez! Eğer herkes kendi sınırları içerisinde yaşasaydı, herkes kendi virüsü ile yaşayacaktı. Ama açgözlülüğümüz ve bizimde kendimizi kaybetmemiz. İşte Covid-19 tam olarak bu, yani biziz!
Kabe dahil, yer yüzündeki tüm camilerin kapısına kilit vurduk. Şimdi aramızdan bazı dangalaklar, artistlik olsun diye kiliseler diyecek. Diyecek çünkü; Cehalet böyle bir şey. Bugün kilise, Camii, sinagog ayrımı yok! Büyük resim mekan tanımı değil, büyük resim "ALLAH" denilen her mekanın kapısında kilit olması. ALLAH'ın varlığına iman etmiş her dinin mensupları, ibadethanesinin kapısına kilit vurmuş vaziyette. Ben buna "İnsanlığın, ALLAH'ın huzurundan kovulması" Diyorum! Bu yaşananları, ancak bu şekilde tanımlayabiliyorum! ALLAH, hiç bir dinde ve hiç bir inanç sisteminde adını anmamızı istemiyor. Çünkü; Tüm insanlık olarak, sınavı geçemedik. Hristiyan, Musevi yada Müslüman. Hangimiz uyduk ALLAH'ın emirlerine, hangimiz bize farz olanları uyguladık. Hadi ama bırakın artık şu 99% Müslüman bir ülkeyiz riyakarlığını, içimizden 1% bile Müslüman çıkmaz. "Elhamdülillah" Demek! Yeterlimi sanıyoruz, acaba.
Hristiyan yada Musevi, beni çok ilgilendirmiyor. Yani benim inancımın gereği olarak, onların yanlış yolda olduğuna inanıyorum ama biz ne kadar doğru yoldayız. Bu ülkede, Kur'an kurslarında çocuklara tecavüz edildi! Kaçımızın sesi ALLAH için çıktı, kaçımız buna siyaseten baktık. Bu ülkede! 99%'u sözüm ona Müslüman bir ülkede. Üstelik Kur'an kursunda, ALLAH'ın adının en sık anıldığı yerde. Onlarca çocuğa tecavüz edildi ama biz bu olayı AKP-CHP bağlamından öteye taşıdık mı? Bunun sorumlularının yakasına yapıştık mı? Hayır! Üstelik, hala bağış toplama izinleri var. Evet, o vakıf hala kamu yararına tecavüz! Faaliyetlerine devam ediyor. Evet sırf CHP'li diye, belediyelerin bağış toplamasına izin vermiyoruz ama onlara serbest! Nasıl? Müslümanız ama...
Gidince sizi ALLAH'a şikayet edeceğim! Sanırım tam olarak böyle söylediği iddia ediliyordu ama söylemese bile ne fark eder ki. ALLAH her şeyi görmüyor mu? Sanırım sadece o çocuk değil, Afrika'da hayatını kaybeden çocuklar da şikayet etti! Ve elbette ilk sorumluluğumuz olan, kendi çocuklarımız! Aman canım, neyse! "Kol kırılır, yen içinde kalır" Değil mi? "Hırsızsa, bizim hırsızımız" Demişti adamın biri. Evet Müslüman bir ülkede, seçim mitinginde söylendi bu cümle. Haklısınız! "Çalıyor ama çalışıyor" Diyen bir zihniyetten ne bekliyoruz ki. Sanırım çalmadan çalışmak, bazılarının inancına ters. Yoksa bir insan bu durumu nasıl savunur, bu cümleyi nasıl kurabilir ki. Artık seçim meydanlarından elde Kur'an, namazdan sonra Cami mitingi rutin değil mi? Kamerası olmadan, Cami'ye giden kalmadı neredeyse. Chp'li belediyelere yardım yapmak caiz değil, Cumhurbaşkanının söylediği yere yapmak caizdir diyen bir Diyanet işleri başkanlığımız var. Ama "Rüşvet eğer iş adamından alındıysa haram değil, devlet hazinesinden alınırsa haram" Dememişmiydi zate.
Diyanet işleri başkanlığı; Türk milletine, İslamiyeti öğretsin diye kurulmuştu. Ama zaman içerisinde, Türk düşmanlığına soyundu. Neden bilmiyorum ama Türk kelimesi, özellikle kendisini "Dindar" olarak tanımlayan insanların uykusunu kaçırıyor. Hoş yani bir insan kendisini ne diye "Dindar" olarak tanımlar, ayrı bir muamma ama o konuya girmeyeceğim. Sadece söylemek istediğim, insan kendisini "Dindar" olarak tanımlamamalı. Dindar olarak yaşamalı, başka insanlar onu öyle tanımlamalı. Ben Türk'üm ve bununla gurur duyuyorum, ALLAH'a şükürler olsun ki beni bir TÜRK olarak yaratmış. Bir insan Ben Türk'üm, Laz'ım, Çerkez'im yada Kürd'üm diye kendisini tanımlayabilir. Bunlar etnisite ve siyaset içerir, insan ben sağ görüşlüyüm de diyebilir ama Dindar'lığı yaşamalıdır bence. Bizim Diyanet işleri başkanlığımız, Fransızca, Almanca, İngilizce vs gibi çeşitli dillerde Kur'an bastırıp ilgili ülkelere gönderir. Alman'ı,Fransız'ı ve İngiliz'i İslamiyeti öğrensin diye ama bize Arapça Kur'an'ı dayatır. Biz öğrenmeyelim ki, kendi saltanatları devam etsin diye. İşte Atatürk düşmalığının kaynağı da budur, sen kalk tekke vs ne varsa kapat. Üstelik Türkçe Kur'an bastır, halk öğrenirse kimi kandıracaklar. Ama öte yandan 12 Milyar TL bütçesi ile devasa bir imam ordusunun tek yaptığı, Kur'an-Kerim satmak. Elin Hrıstiyanı İncil dağıtıyor diye kızıyoruz, KİMSE DİYANET NEDEN KUR'AN DAĞITMIYOR DİYE KIZMIYOR. Camilerin tüm masrafı cemaat tarafından, belediyeler tarafından karşılanıyor. Bu para nereye gidiyor diye soran yok, zaten soracak insan yok. Sadece Biat etmekle mükellefiz.
1950 yılından beri bu ülkeyi, sözüm ona ben Müslümanım diyenler yönetiyor. Ülkenin son 70 yılına bakınca, başımıza gelmeyenin kalmadığını çok rahat görüyoruz. Aşağıda ki tespitler bana ait değil, bu ve bunun gibi bir çok tespitin sahibi. Derhal emekliye sevk edilesi! Eski Diyanet işleri başkanımız Prof. Dr. Ali Bardakoğlu. Zaten Dİndar! Başbakanımız da bu sözlerden sonra kendisini derhal emekli etmişti. Bize 1968 yılında Amerikan 6. filoyu kıble edinip, namaz kılan tarzda Müslümalar lazımdı. Bizim çıkarımıza göre fetva vermiyorsa, Müslüman değildir bile denildi. Tabii biz tüm bunlar olurken, sadece izledik. Seyrettik ve sustuk.
"Biz din ile siyaseti iç içe kıldık. Ve bundan en çok zarar gören dini değerler oldu"
"ALLAH bu dini kavga için göndermedi"
“Din toplayıcı, siyaset ayırıcıdır.”
"Mezhepler kavga nedeni olmaya başladı"
"Sorunların üstü din ile örtülmemeli"
“Cemaatleşmeler ayrışmalara yol açıyor”
“Tevhid-i Tedrisat korunmalı”
Bir kaç saat önce Türkiye'de maske satışı yasaklandı ve tüm maskeler bedava kılındı! Şaşkınlıkla ve dehşet ile izliyorum, memleketin yarısı alkış tufan. Oh olsun muş, artık maske bedava olmuş muş! Hiç kimse nasıl yani demiyor, Devlet nasıl başkasının malını bedava yapar! Evet devlet bedava maske dağıtmalı, hemde en başından beri ama kendisi bedava dağıtmalı. Başkasının malını bedava dağıtamazsın, eğer bunu yaparsan devlet vasfını kaybedersin. "Satın aldığınız maskelerin, ücretini devlet ödeyecek" Yada en başından yapman gerekeni yapıp, üç kuruşluk maskeye insanları muhtaç etmeyip dağıtacaksın! Devlet dağıtırsa, kimse satamaz Çünkü; Alan olmaz! Ne yazıkki, bizi yönetenlerin her hangi bir salgın planı olmadığınıda bu vesile ile görmüş olduk. Bir ay geçince hazırlık yapmaya başladılar, Atatürk havalimanı hastaneye çevrilecek miş! Bu kırk gün sürecekmiş, peki salgın ortaya çıkalı aylar oluyor. Bu güne kadar ne yapıyordunuz, solunum sıkıntısı çeken insanlara 40 gün dayan mı diyeceksiniz. İşte bir iş Hak ile halk için yapılmayınca, ortaya bu sonuçların çıkması kaçınılmaz. Yıllardır bu ülkeyi yönetenlerin ne yaptığını hiç merak etmiyorum, çünkü; zaten aklı başında herkes onların ne yaptığını biliyor.
Bakın ortada ne süper güç kaldı, nede gelişmiş ülkeler. Bir trajedi yaşanıyor, insanlık kendisini bitirme noktasına koşar adım ilerliyor. Komedi izliyoruz bazen, Almanya İtalya'nın maskelerine el koydu. Amerika, İspanya'nın solunum cihazlarına el koydu. Hani atom bombası, solunum cihazına mı muhtaçsınız. Sahi bizim girmeye çalıştığımız Avrupa birliğine ne oldu, üye üyenin maskesine çöker mi? Ayıp! Değil mi? Hem ne demek solunum cihazı veremem, bana lazım olabilir diye bir öngörü mü? Olur! Oysa ne güzel kol kola sömürüyordunuz Dünyayı, bakın gözle bile görülmüyor. Mikroskobik bir hücre, üstelik canlı bile değil! İnsalık aklını başına almazsa, vay haline! Elbette hiç kimsenin aklını başına almak gibi niyeti yok, yok oluşumuza kadar aynı ahmaklık ile devam edecek insan! Oysa her konuda uyarıldık, biz yolumuzu ne zaman kaybettik
Hani ALLAH bize Maûn Suresi - 4-7 . Ayet'de buyuruyor
"Vay haline o namaz kılanların ki, Onlar namazlarının özünden uzaktırlar. Onlar halka gösteriş yaparlar. Hayra da engel olurlar."
Tüm insanlık adına ALLAH'dan merhamet ve af diliyorum, ALLAH hepimizi affetsin.
Abdullahx ve [ARG:4 UNDEFINED] bunu beğendi.
2 kişi bunu beğendi.