Ev taşımak mı ? Allah kimsenin başına vermesin.
31
●1.098
- 29-03-2020, 12:41:11Üyeliği durdurulduhttps://www.youtube.com/watch?v=NKyggKkoxMY
Çok iyi sabır ediyoruz bakalım bu insanlar daha ne kadar dayanacak. - 29-03-2020, 15:46:53hocam ALLAH yardımcın olsun ama keşke çıkmasaydın o işler o kadar kolay değil devlete vergi vermesi lazım birincisi kontrat yok vergi kaçırıyor maliyeye şikayet etseydin keşke bak nasıl tutuşuyordu bir bilene danışsaydın ama artık olan olmuş ama maliyeye şikayet edin kira kontratı yapmıyor vergi kaçırıyor diye.
- 29-03-2020, 16:17:50Hic sorma Kendi vatandaşı insan değilmiş gibi 35 milyar dolarla hem eyt sorununu,hemde Kyk borcu olan Gelecegi yonlendirecek genclere zemin hazirlardi.Granville adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-03-2020, 17:14:24Merhaba, geçen sene gelen kanunla yıllık zam oranı tüfeyi geçemez. Bu da sanırım bu ay için %14 idi. Daha fazlasını yaparsa şikayet etme hakkınız var.
Eğer kirayı elden alıyorsa (miktarı tam hatırlamıyorum ama sanırım 500 ya da 750 tl ve üstü için) bankadan almıyorsa vergi kaçırmak suçundan şikayet edebilirsiniz.
Bu kira artışını 45 gün önceden belirtmediyse otomatik olarak devletin kanunu (Tüfe) geçerlidir. Yani 1000 TL kiranız varsa ve size gelip 10 gün önceden 2000 TL vereceksin derse, onun demesinin hükmü yok, 1140 TL verip ev arardınız. 45 gün evvel bildirmediyse suç onundur, şikayet edebilirsiniz.
Bu konuda tam bilgim olmasa da korona döneminde sizi çıkmaya zorlaması da suç teşkil edebilir.
Tabi aranızda sözleşme yoksa, kontrat yoksa büyük bir sıkıntı var. Kontrat yapmadığı için de şikayet edebilirsiniz ama siz de buna razı olduğunuz için sıkıntılar çıkabilir.
Geçmiş olsun. - 29-03-2020, 17:24:44Çıkmasaydınız hiç birşey yapamazdı kanunen aslında. Arkadaşa sorsaydınız sözleşmesi olmayan kiralamanın vergisini nasıl ödüyormuş ? Mahkemeye veremez. Verse en az bir sene sürer. Zorbalıkla çıkaramadığı sürece bir sıkıntı yaşamazdınız aslında. Ama vardır bir hayır bunda da. Allah yardımcınız olsun.
- 29-03-2020, 17:38:24çok üzüldüm hocam.
wordpress konusunda konun vardı hatırladığım kadarıyla.
buna ilave daimi iş bulursan sıkıntıların bir nebze azalacaktır ama iş bulmak en zoru dediğini duyar gibiyim ki haklısın.
kafanı toparlayıp bu zor günleri atlatmanı diliyorum allah yardımcın olsun