• 11-03-2020, 22:53:57
    #1
    Eylül ayında AÖF 'e kayıt oldum fakat öğrenciyken gss borcu işlenmeye devam etti sgkya gidip durumu belirttim borcu sildiler öğrenciyken biriken fakat daha sonra baktığımda hem önceki borçlarım hemde öğrenciyken olan borçlarım ile karşılaştım tekrar girilmiş sisteme okula devam etmeyeceğim için kayıt yenilemedim dün gidip belirttim gss borçları tekrar görünüyor öğrenci iken olan ve ilaç alamıyorum dedim kayıt yenilediğin zaman gel silelim demişti. Ben kayıt yenilemeyeceğim bu gss borcunu nasıl sildirip iptal ettirebilirim? En azından öğrenciyken işlenen borçları sildirsem geçmiş borçları ödeyip iptal ettirsemde olur. Kalıcı olarak iptal ettirmek istiyorum herhangi bir yerde çalışmıyorumda. Bunun bir yolu var mı?
  • 11-03-2020, 22:59:37
    #2
    gss borcunuzu en yakın sgk kurumuna gidip kapatabilirsiniz.

    karmaşıklıkla da alakalı kendileri size yön gösterici olacaklardır.

    bu arada gss den cayma kaydı sildirme gibi bir kavram yok, sgk'lı çalıştığınızda sistem otomatik olarak gss borcunuzu durdurur ve borç işlemez.
    gene işten ayrılırsanız gss primi yatırmak zorundasınız.
  • 11-03-2020, 23:03:16
    #3
    _PatroN_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    gss borcunuzu en yakın sgk kurumuna gidip kapatabilirsiniz.

    karmaşıklıkla da alakalı kendileri size yön gösterici olacaklardır.

    bu arada gss den cayma kaydı sildirme gibi bir kavram yok, sgk'lı çalıştığınızda sistem otomatik olarak gss borcunuzu durdurur ve borç işlemez.
    gene işten ayrılırsanız gss primi yatırmak zorundasınız.
    Herhangi bir yerde çalışmadım öğrenciler gss primi ödemiyor ki.Ama ben öğrenci olarak göründüğüm zamanda gss işlenmiş öğrenci iken işlenen borcu sildirip geçmiş borcu ödeyip gssyi tamamen iptal ettirmek istiyorum.
  • 11-03-2020, 23:07:24
    #4
    GSS zorunludur. Eğer lise öğrencisiyseniz her türlü borçlar silinir. Üniversite de ise baba/anne herhangi bir ssk ödemesi yapıyorsa onun üstünden öğrencilik boyunca yararlanıyorsunuz. Aksi halde öğrenci de olsanız ödeme yapmak zorundasınız.
  • 11-03-2020, 23:28:14
    #5
    Üniversite öğrencisi 25 yaşına kadar borç çıkmaz 25 den sonra universite öğrencisi de olsanız borçlandırıyorlar
    Şuan 2020 sununa kadar Borcunuzda olsa sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkınız var
    https://www.pwc.com.tr/tr/hizmetleri...arlanmasi.html
  • 11-03-2020, 23:31:03
    #6
    PREMIUM SEO
    Benimde borcum var ödemeyi düşünmüyorum bakalım nereye kadar götürebileceğiz.