Cep Telefonlarına Şimdi de Kültür ve Turizm Bakanlığı İçin Ek Vergi Getirildi
Resmi Gazete bugün yayınlanan yeni bir kararname ile cep telefonlarına yeni bir vergi daha uygulanacak. 15 gün sonra yürürlüğe girecek vergi yüzde 1 oranında olacak.
Cep telefonları, yüzde 90'ın üzerindeki oranı ile en fazla vergi alınan cihazlar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Şimdi bu büyük vergi yüküne bir yenisi daha ekleniyor. Fikir ve sanat eserlerinin çoğaltılmasına yarayan her türlü boş CD, DVD ve USB bellek gibi taşıyıcı cihazlardan alınan kesinti oranları listesine, yayınlanan kararname ile cep telefonları da eklendi.
15 gün sonra yürürlüğe girecek karara göre hem yurtdışından Türkiyeye getirilerek satılan cep telefonları hem de Türkiyede üretilen cep telefonları bu vergi kapsamına alındı. Yüzde 1 oranında uygulanacak vergi, Kültür ve Turizm Bakanlığına aktarılacak.
Cep telefonlarına gelecek yeni yüzde 1lık vergi, ithal telefonlarda CIF bedeli denilen gümrük değeri satış bedeli üzerinden, Türkiyede üretilen cep telefonlarında ise imalat bedeli üzerinden hesaplanacak.
https://t24.com.tr/haber/cep-telefon...i-geldi,864575
Böyle vergi ismi ne duyuldu ne görüldü !!! burası TÜRKİYE
10
●452
- 04-03-2020, 13:26:21