• 24-02-2020, 11:51:42
    #1
    Herkese merhaba,

    İstanbul'da kafamda birkaç lokasyon var bunların birinde kitap cafe açma gibi bir düşüncem var. Amacım hem kendi işimi yapmak hem de kitapları sevdiğim için kuracağım işi bunlarla bütünleştirerek farklı bir şeyler oluşturmak. Kafamda şöyle bir şey var. Çok büyük olmayan ufak bir dükkanda duvarlar baştan aşağıya kitapla kaplı olacak, masalarda güncel aylık ve haftalık dergiler toplamda 5-6 tane masa olacak. Çay ve kahve çeşitleri ile atıştırmalık 3-5 çeşit kurabiye, kek vs olacak. Kitap harici görünen duvarlarda kitaplardan kısa,pasajlar ve sözler yer alan duvar kağıtları olacak.

    İsteyen kahvesini içerken orada kitabını okuyabilecek, isteyen normal bir kitap satış mağazası gibi kitap satın alabilecek. Ayrıca üyelik tarzı bir sistemle kkütüphane gibi kitap ödünç alınarak okunabilecek. 15-30 günde bir imza günleri düzenleyip kitap imzalatmak isteyenler için etkinlikler düzenlemeyi düşünüyorum. Ayrıca ilk basım ve imzalı kitaplar için ayrı bir alan yapmayı düşünüyorum. Kitap bağışı vs yapmak isteyenler için de ürünlerde indirim veya tamamen ikram gibi şeyler yapmayı düşünüyorum.

    Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir? En önemlisi şunu da ekle, şöyle yap diyeceğiniz şeyler varsa onları da dinlemek isterim.
  • 24-02-2020, 11:56:00
    #2
    kardeş hevesini kırmak istemem ama şu anda değil bu piyasada değil
  • 24-02-2020, 11:56:30
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Hocam öncelikle şunu belirtmek isterim ki çok güzel bir düşünce bir oda daha yapılıp ders çalışma alanıda eklenebilir sınava hazırlanan gençlere yönelik
  • 24-02-2020, 11:57:26
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Bunu bende düşünüyordum lakin şuan sırası değil hocam piyasa maglum fakat sizin dediğiniz 5 6 masa tarzi olursa açılabilir ama vergisi carti curtu altindan kalkarim derseniz mükemmel
  • 24-02-2020, 11:58:24
    #5
    Güzel iş hocam şimdiden hayırl olsun insallah. Hep kafamda böyle birşey vardı, umarım istediğiniz gibi olur herşey . Eğer düşürseniz kalitei bi fotokopi & yazıcı bi arada makina alın ondan da azar azar ekmek yersiniz. Boş DVD/CD Satışı da olur. Bu tür yerlerde soran olur.
  • 24-02-2020, 11:58:40
    #6
    çok para ister en az 200 bin tl
  • 24-02-2020, 12:13:12
    #7
    Bkz. Tutunamayanlar.
    Güzel fikir aslında inşallah tutar.
  • 24-02-2020, 12:45:17
    #8
    Ticari açıdan hiç iyi bir fikir değil, bir kahve alıp akşama kadar oturan müşteriler olacak. Yeni müşteri geldiğinde yer bulamayacak, ticari açıdan ne kadar dolu olursa olsun çok fazla içeride kalacakları için müşteriler aylık dükkan kirasi bile zor çıkabilir.
  • 24-02-2020, 13:02:27
    #9
    Kütahya’da “kitap ve kahve” diye bir mekan var birebir aynısı fikirlerinizin instagramdan veya web sitelerinden ulaşırsanız belki bilgi verirler