Arkadaşlar merhaba, çinden iphone ekran,batarya,wifi anten,kamera lensi vb. ürünler getirtip toptan olarak satmayı planlıyorum. Şuan için yurtdışından gelen ürünlerde %20 vergi olduğunu sanıyorum. Ama bilmediğim konular vardır diye sizlerede danışmak istiyorum.
Şirket var.Gümrükleme, Antrepoda bekleme felan işleri için tanıdık var.
Ne gibi bir yol izlemeliyim?
Çinden Cep Telefon Yedek Parça İthalatı
14
●283
- 19-02-2020, 00:04:34Su an onceden anlasmasi olan sirketler bile cinden urun tedarik edemiyor, maalesef yanlis zamanlama.
- 19-02-2020, 00:04:49Üyeliği durduruldusuan tr cinden urun girişine izin yok son cıkan saglıkla alakalı yasaklamalar geldi diye duydum bu bilgileri net gümrük verebilir. yasaklama varsa onları.
- 19-02-2020, 00:05:18Şuan için görüştüğüm firma anında kargo çıkabileceklerini söylüyor. Teşekkürler r10+ gönderdim hocam.muhammedsansal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-02-2020, 00:05:53Getireceğiniz ürünle firma anlaşmanız var mı ? Örnek veriyorum apple batarya getirdiniz. Gümrükte bunu sorarlar. Yada yedek parça samsung cam getirdiniz ama üzerinde samsung yazıyor gümrük sormaz mı size, firma anlaşmanız var mı ?
bunu bir gümrük danışmanlık firmanıza sorun derim sonra diliniz yanmasın. - 19-02-2020, 00:06:16Her ürünün ayrı gtip kodları olur. Gümrükçünüz ile her ürünün gtip kodlarından vergi yüzdelerine bakarak fiyat çalışmanızı öneririm
bazı ürünlerde ithalat vergileri çok yüksek. Bir ürünün üzerindeki en ufak bir değişiklik ürün tanımını değiştirebilir ve vergilendirme farklı olacaktır. Alacağınız her ürünü noktası noktasına netleştirmeniz gerekiyor öncelikle.
- 19-02-2020, 00:11:15Hocam mersin limaninda gemilerin uzun sure bekletildigi, silikon iceren urunlerin (virus silikon icerisinde yasamini surdurebiliyormus) yanina bile yaklasilmadan geri gonderildigini duydum. Parayi gondermeden bir kere daha dusunun derim, normal zaman olsa gerekirse gider hesap sorardiniz ama su an sanirim isteseniz de gidemezsiniz.Bilmece adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-02-2020, 00:11:23bataryalar 8548 de.dekone14 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örnek vermek gerekirse 854810100000 ( Gtip kodu) - PİL/BATARYA grubu
bazı ürünlerde ithalat vergileri çok yüksek. Bir ürünün üzerindeki en ufak bir değişiklik ürün tanımını değiştirebilir ve vergilendirme farklı olacaktır. Alacağınız her ürünü noktası noktasına netleştirmeniz gerekiyor öncelikle.