Bkz: http://www.anayasa.gen.tr/1982ay.htm
VI. Din ve vicdan hürriyeti
MADDE 24. Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
14 üncü maddehükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir.
Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve orta-öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.
Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.
Hatırlansın istedim...
Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
8
●382
- 02-12-2019, 18:43:13Burada nasıl bir siyaset var hocam ? Burada bir bilgi var ben başka bir konuda burada yazanların bilinmediğini ve tartışıldığını görüp bu konuyu açtım. Burada yazdıklarım anayasadan kesitler.IyibirNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-12-2019, 18:45:26Cumhuriyeti sonuna kadar destekliyeceğiz
ama bu konu gereksiz oldu bence anlayamadım nedenini. - 02-12-2019, 19:22:32Arkadaş az önce bir konuda yaşanan diyaloglara istinaden açmış tahminim. Bence gerekli bir konuydu teşekkürler arkadaşa. Ayrıca bu kanun maddesine aykırı davranışların hassas bir şekilde güvenlik güçlerimiz ve hukuk sistemimizce takibinin bu günlerde daha iyi yapılması gerekmektedir.
Özellikle sonunda geçen din üzerinden nufuz sağlama kısmı gibi kısımlar iyi güvenlik sistemiyle tespit edilebilmeliki yeni fetöler doğmasın ülkemiz yeni darbelerle boğulmasın. - 02-12-2019, 20:02:21Ülkenin %99'u müslü-.. Bir gülme geliyor

Uygulanmayan bir başka madde-.. Adamlar oluk oluk işlediler bu yasaları pasifize etmek için..
Alıntı
