Arkadaşlar ablamın ilk testinde down sendromlu olabileceği testin sonucunda söylenmiş.
Bu testlerin doğruluk oranı nedir?
(yanlış anlaşılmasın lütfen böyle de olsa her türlü kabulümüz, sadece yolumuzu duruma göre çizicez)
Hamilelik down s.testi
14
●641
- 27-10-2019, 13:36:16hekime danışın hocam. Burada ki yazılımcı mehmet bey mühendis ahmet bey duyduğunu yazacak. Yanlış bilgi öğreneceksiniz çoğunlukla.cepoyunz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-10-2019, 13:36:512li tarama testi yapılmış olmalı... 2li testte tanı/teşhis (aslında bir hastalık olmadığından teşhis denilemez) yapılamaz. Risk aralığı verilir. Risk yüksek ise 2500-3500 TL arasında değişen tanı testi isteğe bağlı yapılır ve net sonuç elde edilir.
Özetle 2li tarama testi ihtimal verir. Şu an 15.haftadaki eşim için 297'de 1 ihtimal denildi. Oran olarak %99'dan düşük bir ihtimal. Her haliyle başımızın tacı olacağından tanı testi yaptırmadık. - 27-10-2019, 13:45:31Üyeliği durduruldufarklı hekime de gidin hocam
bi anıdık bebeği doğana kadar d. sendromlu dediler ama doğunca olmadığı görüldü.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasibetsin
İmtihan dünyası... - 27-10-2019, 13:53:16Merhaba hocam, kızımın 2 li taramalı testinde aynı sonuç çıktı. Tabiki hertürlü kabulumuz fakat anne babası olarak buna hazırlıklı olmak için netleştirmek çok önemli . 2 seçenek sunmuşlardı 3 yıl önce 1. si bebeğin anne karninda içinde bulunduğu sıvıdan örnek almak (amniyosentezdi yanlis hatirlamiyorsam), ikincisisi de dna testi (kan ile) bunu türkiyede yapamadıkları için yurtdışına gönderiliyordu. Araştırdık ve bebeğin yanından sıvı almanın riskli olabileceğini öğrendik, dolayısıyla ikinci secenek olan dna testini yaptırdık, tabi toplamda 1 ay beklemek zorunda kaldık, 1 ay 10 sene gibi falan geldi. Herneyse 2li taramalı testte80 de 1 cikan ihtimal dna sonucunda %0.0000001 gibi bir oran çıktı ve dogru olan sonuç dna testiydi. Allah, sağlıklı kucağınıza almak nasip etsin.
- 27-10-2019, 16:12:14Ablam gilde pazartesi sıvıdan örnek almayı yapıcaklar hocam, sonuçta 1 haftaya çıkıyormuş. Mesajınız için teşekkürler, her şeyin hayırlısı olsunSYSVERI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-10-2019, 16:54:56Merhaba hocam. Benimde evladım doğacak Allah nasip ederse 2-3 hafta içinde. Hocam eğer hastahanede ayrıntılı bakılmadıysa bazı doktorlarda hastahanede olan ultrasonların 10katı daha detaylı olan ultrasonlar var. 550 tl civarında para verdim nolur nolmaz Allah korusun bir şey çıkarsa diye. Detaylı organ sayımı olarak geçiyor aslında. Ense çapından tahmin yürütüyolar hocam. Genede tam bilen bir prof a danışın. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.