Küçük yaşlardan beridir çok fazla ortaklık tecrübem oldu. Bundan dolayı hem size, hem de bu konuyu okuyacak arkadaşlara tavsiye olması açısından bir kaç madde paylaşmak istedim.
1) İşi sizden daha az benimseyen kişi ile ortak olmayın. Bütün işi siz yaparsınız, kar bölüşmeye geldi mi %50-50 ister, yediremezsiniz.
2) Bir ortaklık kurulurken bir kişi üstlenici ve lider vasıflı olmalı, yani her ne kadar hisseler eşit de bölüşülse, bir taraf diğerinden daha baskın olmalıdır. Bir ülkede iki başbakan olmaz.
3) Bir ortaklık kurarken, ortağınızdan beklentiniz sıfır olmalı. X, şunu iyi bilir/biliyor şeklinde düşünürseniz elbet patlarsınız.
İzmirde kaç kişiyiz ? Var mı proje yapacak insan.
53
●1.396
- 28-07-2019, 11:02:12mrbCalexsonic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şirinyerdeyim ben siz nerdesindesiniz hocam - 29-07-2019, 13:55:54Hocam yazılım üzerine mi birşeyler düşünüyorsunuz. yoksa farklı şeyler de olabilir mi? Bir de ofsiniz tam olarak nerede ?Calexsonic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-07-2019, 16:22:29Ya 2 gün yok olduk haftasonu diye neler olmuş. Tamam ortak mortak olmayalım. Projede yapmayalım. Toplanalım ben size bira ismarlayım. Yaz günü Buz gibi bira. Bari onu yapalım.
- 30-07-2019, 16:05:08Üyeliği durdurulduAlsancak'a o zaman hadiiii! Yada şuan Bornovadaysan porter house ^^Calexsonic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle