Mısırlı bir adamın kalp hastalığı vardı.
Doktorlar hastalığının çok ağır olduğunu, ameliyatın yalnız yurt dışında yapılabileceğini söylediler. Adam zaman kaybetmeden Londra'ya gitti ve kendine iyi bir doktor buldu. Doktoru hastalığının ağır olduğunu ve ameliyat olursa da %1 yaşam şansı olduğunu söyledi. Adam ne yapacağını bilemedi. Düşündü taşındı ve doktora ameliyattan önce memleketine dönerek, vasiyetini yazacağını, işlerini yoluna koyarak on günün içinde geri geleceğini söyledi.
Adam memleketine geldi, on günün içinde düzene koydu her şeyi, yakınlarıyla helallaşıp evden ayrıldı. Yolu pazarın karşısından geçiyordu. Pazarda bir kasap etlerin kötü yerlerini ayırıp çöpe atıyordu. Bir taraftan da genç bir kadın kasabın çöpe attığı etleri topluyordu. Kadına yaklaştı, etlerin kötü kısımlarını neden çöpten topladığını sordu. Kadın utanarak beş çocuğu olduğunu, çocuklarının yalnız yılda bir kez Kurban Bayramı'nda et yediklerini söyledi. Adam duyduklarına çok üzülmüştü. Kasaptan 5 kilo et alıp kadına verdi, sonra ise kasabın her ay bu kadına 5 kilo et vermesi içi 5 yıllık et parasını önceden ödedi. Kadın gözleri yaşlı ve sevinç içinde ellerini göğe açarak "Allah'ım dedi, sen bu adamın bütün zorluklarını kolaylaştır!"
Kadın içten öyle dua etmişti ki duası bütün arşı salladı..
Adam Londra'dakı hastaneye gelmişti. Ameliyyat öncesi yeniden muayene olunması gerekiyordu. Muayene eden doktor şaşırmış durumdaydı, üç kez yeniden adamı muayene etti, sonra adama bakarak "Bu bir mucize, kalbin tam sağlam." dedi.
Adam kadının onun için ettiği duayı hatırladı ve doktora:
- "Mucize değil, bir kadının gözyaşları sebebi ile Allah'ın verdiği şifadır bu." dedi.
Taberani : Peygamber Efendimiz buyurdular:
''Mallarınızı zekatla koruyunuz. Hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz. Belaları da dua ile karşılayıp savınız.''
Rabbim sen hepimizin zorluklarını kolaylaştırır. Hastalarımıza şifa dertlilerimize deva ver.
Mısırlı bir adamın kalp hastalığı vardı.
10
●1.041
- 25-07-2019, 14:41:01
- 25-07-2019, 15:44:53Eeeee? Madem boyle, o zaman neden millet saglik sektorunde dunyanin sermayesini yatiriyor? Herkesi dua ile iyilestirseler yaa? En son ornek, fesli zat. hastanede geberdi. Muritleri dua edip iyilestirseydi yaa? Veya cubbeli zat. O da bi ara apar topar hastaneye kaldirildi (daha gebermedi). Doktorlar mi yoksa muritlerin dualari mi kurtarmis, onu bilemeyecegim.
Ama bir insanin inanmasi icin, zekatini vermesi icin boyle sacma sapan uyduruk , hikayeleri yazarak milleti dinden daha cok sogutuyorlar, haberleri yok. - 25-07-2019, 15:46:30Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.4 yil once oglum erken dogdugu icin cigerleri gelismemisti ve kalbinde de normalde dogan bebeklerin dogum sonunda kapanan bir bolumunun acik kaldigi anlasildi. doktorlar bize ameliyat olmasi gerektigini soylemisti ve son tetkikleri yapip bizi diger hastaneye transfer ettiler. sonucta kalp ameliyati ve 3 kilodan da kucuk bir bunyeden bahsediyoruz.
ameliyat olacagi gunun oncesi gecesinde artik son kontrolleri yapip sabah erken saatlerde ameliyata alacaktilar oglumu. ama bu kisiye oldugu gibi doktorlar oldukca sasirarak o deligin kapandigini soylemislerdi ne hikmetse.
yani oluyor boyle seyler
Allah buyuk.
- 25-07-2019, 16:09:21Bunda şaşılacak bir durum ya da hikmet yok.mre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bebeklerde gelişim ve hücre yenilenmesi jet hızındadır.
Doğduğu ilk 48 saatte sünnet edilen çocuklarda iyileşme 2-3 gün sürüyor, ertesi gün bebek banyo yapabilir hale geliyor.
Delik kalp her 100 doğumda 1 görülüyor. Ve büyük çoğunluğu kısa sürede kendi kendine kapanıyor.
Yani hıristiyan, musevi ve ateistlerin çocukları da %1 oranında delik kalp ile doğar, ve sadakasız zekatsız o delik kapanır.
Sene 2019 olmuş ortaçağdaki gibi kıssalar ortada dolanıyor.
Böyle bir hikayeyi okuyan adamların sorması gereken sorular var, ne, nerede, nasıl, neden, ne zaman, kim?
Hiç bir referansı olmayan, zamanı, kişisi, mekanı belli olmayan hikayeler masaldır.
100 yaşına kadar yaşayan egoist, ateist, şrefsiz adamlar var,
30 yaşında kansere yakalanan, imanlı, ahlaklı, pırlanta gibi insanlar var.
Keşke hayat bu kadar kolay olsaydı, iyilik yapanlar uzun ve sağlıklı yaşasalardı.
Eğer sadaka ve zekat ile hastalıklardan ve belalardan korunmak mümkün olsaydı hayat çok kolay olurdu.
Allah buyuk.