Misafir adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Zorla Evlendirilmek.
72
●3.861
- 08-07-2019, 11:10:24Zamanında üç beş kelimeyi ağzımdan çıkarmaya cesaret edemediğim için dahi deli gibi pişman hissediyorum bazen. Hiçbir şey geçmişi geri getiremiyor.
- 08-07-2019, 11:22:47Rahat ol Jimmy Bey, olayı krize dönüştürmeyecek olan sensin.
Kendinle olan ilişkin > eş & ebeveyn ilişkisi. Sen kendini rahat tut.
Anne çok önemlidir ama malum insanız ve yaşadığımız ömür kısaca- ergenlik bunalımları
- 35 yaş krizi
- Menopoz & andropoz
İnsan doğar > depresyona girer > ölür. Kısaca yaşamaz
Bu fakir senaryoda kendine en zengin sahneleri seç. Bu sorunu da olgunlukla, kimseyi kırmadan, tartışmayı çözümsüzlüğü sürükleyecek gönül koyucu ses tonu, ifade kullanımı, ağlayıp sızlamalı durumlara dönüştürmeden çöz işte.
Mutlu olmak isteyen insan mutlu olmak isteyen insanla mutlu olur. Mutluluğun için değil de bireysel olarak ailede öne çıkmak için taktiksel evlilikler önerenleri kırıcı olmadan, olgunluğunla, şamatayla geçiştir git.
Anne bulunmaz, baba bulunmaz ... sanki senden 50 tane daha var.
Yaşamayacağın ömründe zaten milyon çeşit hastalık & sorun yaşayıp insanı derinden etkileyen ebeveyn kaybı gibi büyük olaylar yaşayacaksın. Çok yüz göz olmadan, kraliyet ailesinin küçük mensubu olarak diplomatik olarak çöz sorununu.
Bu arada 40'ında mı gidiyorsun askere de 12 yıllık ilişkin var ? - 08-07-2019, 12:11:09hocam benzer durum yaşadım annemi dinledim kızı her gordugumde elim ayağım tıtrer keşke onu seçseydim derim keşke ailemi dinlemeseydim keşke....JimmyBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-07-2019, 12:22:39Anneye buna israr etmenin sebebini sor. "Daha alimli" gibi sacma sapan bir argumanla geliyorsa onu ikna et ve sevdigin kizla evlen. Yok, daha buyuk sebepleri varsa bi dinle, anneyi anlamaya calis. Ama dedigim gibi, sevdiginden vazgecme, hele hele 11 yildir beraberseniz.
Ayrica bazi arkadaslar aileler de evleniyor diyor. YANLIS!! Orta cagda yasamiyorsunuz...
Siz evleniyorsunuz, 2 INSAN. Iki aileden de gerekli mesafeyi koyarsaniz, mutlu bir evliliginiz olur. Aileleri de evililiginze karistirip icli disli olursaniz o evililikte kavgalar gurultuler bitmez.
Mesela ben 5 yildir evliyim, ne dugunde bu soyle olsun bu boyle olsun, ne yeni kurdugumuz hayata, yok ev boyle olsun, perdeler soyle olsun, yatak odasi oyle olsun diye karismadi kimse. Iki aileyi de yeterince uzak tutarak ikimiz karar verdik evlendik yeni yuva kurduk (iki aileden de uzak).
2 haftada veya 1 ayda bir ziyarete gidiyorduk, hal hatir soruyorduk, maddi manevi yardim gerektiginde iki tarafa da destek oluyorduk/oluyoruz ama diger taraftan bizim FARKLI bir YUVAMIZ oldugunun da bilincinde olup iki aileye de bunu acik acik soylemistik . Boyle olunca en iyi damat benim, en iyi gelin de esim oluyor iki aile icin de... Iletisim onemlidir, iletisimin gucu baska bir yerde bulamazsiniz.4 kişi bunu beğendi.