• 01-07-2019, 16:43:49
    #1
    öncelikle yaşadığım problemi direk olarak aktarayım.

    Yeni r10 bir üyesine eğitim satışı gerçekleştiriyorum, belirli bir süre geçiyor bu üyenin eğitim satışını r10 içerisinde sattığını/satmaya kalktığını tespit ediyorum ve eğitim içeriğine olan erişimini kısıtlıyorum. Kendisine yeni üye olduğunu durumu raporlamam durumunda ceza alacağını bildiriyorum ancak ısrarla satış hakkının olduğunu savunuyor. Çözüm üretemediğimiz için eğitime erişim hakkını yine kısıtlıyorum bu seferde dolandırıldım diye negatif ticaret puanı veriyor. Sonra mecburen raporluyorum.



    bu tarz olayları sürekli olarak yönetime raporluyorum ancak hiçbir sonuç üretemiyorum.

    Forumda grup kurmak yasak defalarca discord grubu kuruldu, forum içi ücretli içerikler paylaşıldı, raporladık yine aylarca açık kaldı. Üyelere hiçbir şekilde müdahale edilmedi.

    Lisanslı Pinthis temasını forumda adsense optimizasyonu yaparak sattılar. Kimseye hiçbir müdahalede bulunulmadı.

    bu tarz bir sürü olay var.
  • 01-07-2019, 16:45:44
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Yoksa benim aldığım eğitim seti mi?
  • 01-07-2019, 16:47:38
    #3
    Bir de doğal haklarıymış gibi hareket ederler sinir bozucu bir durum gerçekten.
  • 01-07-2019, 16:49:50
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Yaşı kaç bu eğitimi sattığınız kisinin . Öyle şey mi olur emek vererek eğitim hazırlayanların suçu ne
  • 01-07-2019, 16:56:38
    #5
    Konunun benimle alaksı yok ancak yinede yazmak istedim.

    16 yıl okul okudum, kitap aldım defter aldım, para harcadım. Sonra öğrendiklerimi başkasına öğretemeyiz diye cevap aldım.

    Bir kursa gittim 1k para ödeyerek photoshop eğitimi aldım, eğitim masraflarını çıkarmak için öğrendiklerimi dosya yapıp satmayı düşündüm, ama eğitim firması benden öğrendiğini satamazsın dedi.

    Telifli bir ürüne sahip olmadığınız sürece parasını vererek alınan eğitim, içeriği eğitim alan kişi tarafından değiştirilerek satılmasında hukiki sorun yoktur. Hiç bir sözleşme kanunların üzerinde değildir.

    Emekten bahsettiniz. Yaptığınız sistem başkasının emeğini çalarak para kazanmaya dayanıyor. Siz açtığınız sitelerde kullandığınız içeriğin, resmin ücretini üreticisine ödüyor musunuz?

    Bir eğitim satıyorsanız kayıt altına aldırın, verginizi verin, aynı içeriği başkası paylaşırsa hak iddia edebilirsiniz.

    Kaldı ki eğitiminizin içeriği size özel değilse herhangi bir talepte bulunamazsınız.
  • 01-07-2019, 16:59:54
    #6
    Merhaba, kanıtlarınızla birlikte şikayet konusu açın.
    Ayrıca eğitim konunuza “satılmasının ve kopyalanmasının yasak olduğu” ile alakalı bir ibareyi mutlaka ekleyin, satma girişiminde bulunanlara bu yazıyı hatırlatırsınız.
    Maalesef çerik ve fikir hırsızlığı yapan çok fazla tip var, yeterli gelir mi bilemiyorum ama benim önerebileceklerim bunlar.
    Sevgiler.