Herkes yorum yapıyor, siyasete bağlıyor. Domates ve salatalık 10 TL idi birkaç hafta önce. Çünkü sezonu değildi ve depolarda bekletilmiş, yatırım ürünleri marketlerde karşınızdaydı.
Hem mevsimi gelmeden birşeyi yemek istiyor, hem de ucuz olsun istiyorlar. Bunun için yapılan ek masraflar kimsenin umurunda değil.
Karpuz üretiyor bu ülke. Ama henüz sezonu yeni açılıyor. Havalar biraz daha ısınmalı
Kilosu 50 kuruş olsa, yarım karpuz alanların %95'i israf olacağını bilse de yarım karpuz ALMAZ!! Kendimize yediremeyiz 5 TL lik bir karpuzun yarısını 2,5 TL ye almaya. Allah ıslah etsin bizleri.
Almanyada 20 yıldır var bu yöntem. Ekonomiyle ne alakası yok. Almanyanın ekonomisi mi kötü de yıllardır dilim dilim satıyorlar? Öyle kayıt dilim de değil, bildiğiniz küçük dilim halinde.
Aileler küçülüyor, biz küçükken altlı üstlü 2 3 aile 10 kişi otururduk, şimdi aileler küçüldü, çürüyeceğine parça parça alıyor insanlar.