• 20-05-2019, 19:51:42
    #1
    Dünya güzeli bir erkek kedim var. Yaklaşık 8-9 ay önce sokaktan bulup sahiplendim. Aylardır aramızda hiçbir problem yoktu birlikte uyuyup birlikte uyanıyorduk.Devamlı veteriner kontrolünde, bütün aşıları, kısırlaştırması, parazitleri yapıldı. EN kaliteli mamaları yiyor, çeşme suyu vermiyorum benim içtiğim sudan içiyor. Ama son 2 haftadır adeta benden nefret eder gibi davranıyor. Gördüğü yerde pitbull gibi üzerime saldırıyor ve ciddi manada canımı çok yakmaya başladı.
    Veterinerimize sordum, pek bir yorum yapmadı normaldir diye geçiştirdi ama normal olduğunu düşünmüyorum ya da en azından bir sebebi olduğunu düşünüyorum.
    Psikolojik olarak ona davranışlarım hiç değişmedi 8 aydır nasıl davranıyorsam hala öyle davranıyorum.Tıbbi olarak ne gibi bir durum olabilir? Sanki acı çekiyor da acısını benden çıkarıyor gibi






  • 20-05-2019, 19:54:22
    #2
    Çifleştirin.
  • 20-05-2019, 19:58:07
    #3
    Kedisi olanların o tür izleri olur. Şaşırmadım ve tuhaf bir durum olarak düşünmüyorum. Kedilerin de karakterleri var insanlar gibi... Değişebilir. Belki çiftleşme dürtüsü belki de oyun sanması. Ama şu bir gerçek ki kedim var diyip de bu tip izleri olmayanlara inanmam. Kedi dediğin insanında iz bırakır.
  • 20-05-2019, 19:58:48
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Evet, eşleştirin
  • 20-05-2019, 20:06:46
    #5
    8-9 ay dediğinize göre tahminen olgunlaşma dönemlerini yaşıyor. Tekir akıllı bir kedi türüdür size tavsiyem sevilmek istemiyorsa üstüne gitmemenizdir bir süre kendi haline bırakın lakin ilginizi ve göz temasınızı esirgemeyin. İzleri dert etmeyin atmış olduğunuz fotoğraflardaki izleri ben her oynadığımda alıyorum yüzünüzü çizmemesi gerektiğini biliyor ve yüzünüze saldırmıyorsa sorun yoktur. Evde değişiklik yaptıysanız yada bir misafir varsa evde buda bu tip davranışları tetikleyebilir. Ödül maması ile kendinize çekip sevmeye çalışın eğer pati atacak olursa elinizi çekmek yerine patiyi attığı yerde tutun ama asla üstüne de gitmeyin.
  • 20-05-2019, 20:13:31
    #6
    Eski süt dişleri yerini yenilerine bırakıyor olabilir çenesindeki basıncı bu şekilde geçiştiriyor olabilir. Eğer ki bu izleri tırnakları ile yaptıysa tırnaklarını kesin hocam.
    Bu durumdan hoşnut olmadığınızı ona göstermeniz lazım ayrıca. Saldırdıktan sonra yanından kalkıp gidin ve gelmeyin canınızın yandığını anlaması için "ah canım acıdı" gibi şeyler söyleyin. Şuan 3.5 aylık bir yavruda bende var adıda Çapkın. Kendisinin özellikle ayaklarla ilgili bir problemi vardı hiç beklenmeyen bir anda atlayıp ısırıyordu sonrada ortalıktan toz oluyordu. Ben bu şekilde yaparak bu davranışından vazgeçirdim.

  • 20-05-2019, 20:27:59
    #7
    Senin ilk kedin sanırım.
    Artık bebeklikten çıkıp yetişkin oluyor.
    Erkek kediler yetişkin oldukça daha sert oynamaya başlar.
    Benim de 1,5 yaşında bir siyah kedim var.
    İlk geldiğinde çok muhlisti, sonra giderek sert oynama isteği arttı.
    Çok şüükür bugüne kadar bana hiç tırnağını çıkarmadı.
    Ne elime ne yüzüme tırnak çıkarmadı. Sadece oynarken bazen sert ısırıp canımı yakıyor.
    Yani bir erkek kediye göre hala inanılmaz muhlis.

    Ama kedilerin çoğu tırnak saklamazlar. Parmakları yok, seni tutmak için tırnağını kullanır ve bu senin canını yakar.
    Sen muhtemelen onun oynadığı oyunu saldırganlık olarak görüyorsun.
    Bir veterinere falan götürürsen saldırganlık nedir anlarsın. Ufak tefek kanatmalar çizikler oyun kazasıdır.
    Sana saldırsa kan revan içinde bırakır emin ol.
    Daha önce 7 kiloluk bir tekirim vardı. O kadar sert oynardı ki elim kolum kan revan içinde kalırdı.
    Acı eşiğimi yükseltti.
    Ama ben bana saldırmadığını bir gün veterinere gidince anladım.
    2 veteriner kedi köpek tutmak için kullandıkları kalın eldivenle tutarken, eldiveni üzerinden dişlerini geçirip elini kanattı.
    Youtube da kedi haydar diye arat anlarsın.

    Bununla başetmenin 2 yolu var.
    1) Başka bir kedi daha al. Bir birleri ile oynayıp senin elinden vazgeçerler.
    2) Oyun esnasında bir aracı oyuncan ya da alet kullan, doğrudan elini kullanma.
    Elinin üzerinde bir el kuklası al, ya da sopa ucunda asılı oyuncaklar var onlardan alıp ona alıştır.
    Elin ile patileri bire bir kalırsa canın yanar bunun kaçarı yok.

    Yukarıda bir arkadaş yazmış, bir kedinin sana saldırıp saldırmadığını yüzüne yaptığı hareketten anlarsın.
    Yüzüne tırnak ile vurursa bu o kedinin sana gerçekten saldırdığı ve senden hoşlanmadığı anlamına gelir.
    Kediler yüz dışındaki organlarla oyun oynarlar.
    Ama seviyorlarsa asla yüze tırnakla vurmazlar ciddi şekilde canını yakmazsanız.