LyNo adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Huawei ye Google ambargosu
81
●4.552
- 20-05-2019, 12:24:58"Reuters'ın haberine göre Huawei'nin AOSP (Android Açık Kaynak Kodu Projesi) ile erişimi sınırlanırken, Google'ın çatı şirketi Alphabet'in aldığı karara göre bundan sonra piyasaya çıkacak Huawei telefonlarında Android yazılımı güncellenemeyecek.
Bu telefonların, uygulama mağazası Google Play, Gmail ya da video uygulaması YouTube'a da erişimi olmayacak. Varolan Huawei telefonlarında ise bu hizmetler olduğu gibi kullanılmaya devam edecek. Konuya yakın kaynaklar Android güncellemelerinde ise gecikmeler ve sorunlar yaşanabileceğini ifade etti."
https://www.haberturk.com/son-dakika...9292-teknoloji - 20-05-2019, 12:49:43Zaten b planı olarak işletim sistemi geliştirdiklerini açıklamışlardı. İşletim sistemi yapabilirler ama google uygulamaları olmadan bir işe yarar mı orası meçhul. Yandex ile yapılan bir anlaşmayla mail navigasyon arama vb. gibi uygulamalar hazır kurulu gelebilir. Bu durumda zarar gören taraf bence Amerika olur.
Bu arada Çin'den açıklama geldi "bekleyin ve görün" diye ortalık dahada kızışacak gibi. - 20-05-2019, 13:26:13Merhabalar : Multi Milyar dolarlik Google sirketi ve ABD yonetimi bu amgorgonun + ve - 'lerini hesaplamadan bu adimi atmamislardir.Yeni bir OS yazilsada Google Play store ve uygulamalari desteklemedikden sonra malasef bir anlam ifade etmiyor.Market uygulamalarini kendilerimi yazarlar ne yaparlar orasida ayri bir bilinmezlik ve zaman isteyen bir durum.
Buradaki en buyuk meselerden biride mevcut suan calisan telefonlarin guncelleme alip alamayacak olmasi ki Huawei guncel modellerinin satislarinda ciddi dususler olacak hatta mevcut kullanicilar telefonlarini satisa cikarmaya baslayacaklardir diye dusunuyorum, Allah yardimcilari olsun. - 20-05-2019, 13:44:052017'de durum buysa muhtemelen Huawei şuan Apple'un üzerinde. Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi gibi çinli markalar ortak bir işletim sistemi yapamazlarmı ? yapabilir fakat Samsung'un daha önce Bada işletim sistemi vardı onun gibi uygulama mağazasını geliştiremezlerse çöp için yatırım yapmış olurlar. Mevcut telefonlara kolay bir şekilde bu yeni işletim sistemi entegre edilebilirse bu durumda uygulama yapımcıları milyonlarca kullanıcıyı (belki milyarlarca) kaybetmemek için uygulama yazmaya başlayacaklardır.
Bekleyip göreceğiz.

