• 12-03-2019, 00:17:22
    #28
    yasim oldu 40 hala dönem dönem cikiyor.
    sebep karaciger.

    karacigerde sorun oldugu sürece yastan bagimsiz ciltte sivilce de cikiyor, cilt sorunlari da yakanizi birakmiyor.
    ben arkadaslar gibi ilac önermeyecegim.
    Enginar.
    Enginar yiyemiyorsan hap seklinde olanlari var, gündelik bir tane al, bir süre karacigerini rahatlar.
    Herseyin degistigini göreceksin.
  • 12-03-2019, 00:22:01
    #29
    buraya yazmak yerine doktora gitmen daha doğru olmaz mı? cildiye servisinde olan doktorlar yıllarca okuyorlar bu işin eğitimini alıyorlar. en doğru kararı onlar verecektir.

    beslenme tarzı ,cilt yapısı,hormonlar ,stres kaygı,alerji durumları gibi etmenler var
  • 12-03-2019, 01:03:41
    #30
    sana tavsiyem sivilcelerin nekadar buyurse buyusun sıkma ve her sabah öğle aksam dove sabunla yuzunu yika. emin ol belli bir sure sonra kayboluyor. okadar ilac denedim bir doktorun tavsiyesi ile dediklerimi yaptim sivilceden kurtuldum.
  • 12-03-2019, 01:04:52
    #31
    Bende aynı sorunu yaşıyordum yaşımız neredeyse benzer bende 19 yaşındayım. Cildiyeye gittiğimde bana Roaccutane kullanmamı önerdi, ilk başta yorumları okuduğumda ve eğer bu hapı kullanmaya başlarsan reçetesini açıp bakarsan onlarca yan etkisini yasaklı olduğu ülkeleri vs gördükten sonra insan korkuyor azıcık . 2017 Aralık ayında başladım ve 2018 Mart ayında tedavim son buldu, günlük 30mg ile başlamıştım en son 10mg ile bitirdim ben. Şimdi gelelim etkilerine; eğer ki bu ilacı kullanırsan dudakların çatır çatır çatlayarak yeri geldiğinde kanayacak hatta dudak kemirme alışkanlığı bile doğurabilecek. Yüzün pul pul dökülmeye başlayacak, bunlar sana psikolojik olarak ağır gelebilir buda ilacın yan etkileri arasında ama benim için hiç öyle bir sorun olmadı, aksine ben eğleniyordum. Derslerde canım sıkıldıkça yüzümden dökülen pul pul derileri temizliyordum. Gerçi doktor sana gerekli ek ilaçlarıda yazıcak düzgün kullanırsan dudaklarında o kadar kötü bir hal almıyor yüzünde o yüzden kafan rahat olsun.

    Bu ilacı kullanan insanlar yazın güneşte pek dolaşmamanızı hatta mümkünse güneş kremiyle dolaşmanızı tavsiye ederler, aynen bende bunu tavsiye ederim yoksa cildinizde tahrişe veya kalıcı izlere sebebiyet veriyor diye biliyorum FAKAT ben ne güneş kremi sürdüm ne başka bir şey bol bol gezdim yüzdüm her şeyi yaptım hiçbir sorun olmadı ama tekrar söylüyorum kullanırsanız güneşten vs kaçın. Bunlara ek olarak eklem ağrısı vs de bulunuyor, spor yapıyorsanız büyük ihtimal doktor yasaklayacaktır. Kan verilmesi yasaklanıyor hapı kullanım süresince ve +1yıl diye biliyorum.

    Doktorum hapı kullanırken istediğini ye iç demişti fakat ben öyle yapmadım açıkçası, yağlı olabilecek her türlü şeyden uzak durdum, kızartmadır cipstir cekirdektir her şeyden uzak durdum. Yüzümü olabildiğince yıkadım ve temiz tuttum. Sonuç olarak 1 yıldır tek bir sivilce çıktı oda boynumda 1 gün sonra gitti.

    Benim tavsiyem yediğin şeylere dikakt et (1 tane patetes kızartması bile yemezdim o zamanlar uzaktan bakardım içim giderdi sofrada dahi bir tane alayım demezdim birazcık istikrar şart yemek konusunda) ve normal su ile yüzünü temiz tutmaya çalış ek olarak cildiye doktoruna gözük.
  • 12-03-2019, 11:24:49
    #32
    Üyeliği durduruldu
    ergenlik dönemindesin bu tür şeyler normal. Birazda genetik kaynaklı ben 21 yaşındayım sivilcem çıkmadı mesela fakat çiğdem yiyince ertesi günü 2-3 tane birden çıkıyor
  • 12-03-2019, 11:28:12
    #33
    35 yasıma kadar hiç sivilce görmedim desem yeridir, tek tük çıkmıştır hayatım boyunca. Sanırım genetik bir durum.
  • 12-03-2019, 11:49:01
    #34
    Üyeliği durduruldu
    21 ve hala devam ediyor, şuan tetradox ve clindoksin kullanıyorum bakalım çok fazla doktora gittim bu son gittigim prof. bakalım geçecek mi ortalama 15 gündür kullanıyorum yeni çıkması biraz azaldı ama yinede çıkıyor tabi
  • 12-03-2019, 14:13:38
    #35
    Aramızdan Ayrılanlar - Vefat Edenler
    Değerli kardeşim şimdi sana en yakın aktara gidiyorsun aktardan 3 5 liralık şap alıyorsun sabah uyandığında ve gece yatarken suratını ıslatıp iyice sebamed sivilce sabunuyla yıkadıktan sonra tekrar ıslatıp suratına şapı suratındaki su kuruyana kadar masaj yapar gibi sürüyorsun ve o şekilde bırakıyorsun bunu sabah akşam tekrarla 1 hafta sonra görüşelim
  • 12-03-2019, 16:34:05
    #36
    spor ve sağlıklı beslenme