• 15-07-2008, 02:08:15
    #1
    Çok güzel yazmışlar, paylaşmak istedim.

    Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz...

    Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Evlerde telaşla sofraların kurulduğu, lüks lokantalarda kahkahaların çınladığı, karanlığın ve hüznün şehrin üzerine ağır bir kadife perde gibi indiği saatlerde, onlar gün boyu saklandıkları kovuklardan dışarı çıkarlar.

    Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Uyku kara bir çarşaf gibi bedenleri sarıp sarmalarken, onlar gün ışıyana dek süren amansız bir ekmek maratonuna başlarlar. Tehlikelerle dolu bu bin çehreli kentte, nasır bağlamış patileriyle çöp yığınlarının bulunduğu sokakları arşınlarken, düşlerini süsleyen tek bir şey vardır: Bir parçacık kemik bulabilmek.

    Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Uyuz illetinden can veren onlardır. Kuduz yaygarasıyla çoğu kez boş yere öldürülen, acımasızca çöp gibi toplattırılarak kafeslere tıkılan ve bir türlü anlaşılamayan nedenlerden ötürü toplu katliamlara hedef olan hep onlardır.

    Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Tanrının heybesinden paylarına düşen 15 yıllık ömürlerini asla tamamlayamazlar. İtile kakıla, horlana taşlana geçen kısacık bir zaman diliminde bir güncük bile köpek tadında yaşayamadan göç edip gidiverirler bu dünyadan.

    Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Duygulu, sadık ve sevecendirler. Bir lokmacık ekmek uğruna kulunuz köleniz olurlar. Dövseniz de, sevseniz de, uğruna her şeyinizi verdiğiniz hayırsız insanoğlu gibi terk edip gitmezler sizi.

    Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Tek bir suçları vardır, köpek olmak. Bu suçu da asla isteyerek işlememişlerdir. O sıcacık kebap kestanelerine benzeyen hüzün dolu gözleriyle özür diler gibi bakmaları işte bu yüzdendir. Eğer ta içine bakmasını bilirseniz o gözlerin, ısınıverir içinizin bütün üşümüşlükleri.

    Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz, bilseniz seversiniz onları.
  • 15-07-2008, 02:12:11
    #2
    çok güzel yazı gerçekten.
  • 15-07-2008, 02:16:28
    #3
    Üyeliği durduruldu
    gece gece yemek dağıtasım geldi hayvancıklara insanların bilgilendirilmesi gerekiyor ve kısırlaştır ait olduğu yere bırak kapmanyasının desteklenmesi ve uygulamaya geçilmesi gerekiyor
  • 15-07-2008, 02:18:24
    #4
    Sokak kedilerine-köpeklerine kötü davranan, vuran, tekmeleyen ve taş atan kişileri gördümmü ( bunu yapan çocuk olsa bile ) dövmemek için çok zor tutuyorum kendimi.
  • 15-07-2008, 02:30:48
    #5
    Evet çok güzelmiş, teşekkürler...
  • 15-07-2008, 02:50:19
    #6
    güzel yazı.. paylaştığın için teşekkürler..
  • 15-07-2008, 02:53:39
    #7
    Teşekkürler Dostum Bizlerle Böyle Güzel Bir Paylaşım Yaptığın İçin. + Yolda
  • 15-07-2008, 17:52:35
    #8
    Duygulu, sadık ve sevecendirler. Bir lokmacık ekmek uğruna kulunuz köleniz olurlar. Dövseniz de, sevseniz de, uğruna her şeyinizi verdiğiniz hayırsız insanoğlu gibi terk edip gitmezler sizi.

    tekrar okudumda gene bir garip oldum
  • 15-07-2008, 17:55:21
    #9
    Adres sorularına bile cevap verebiliyorlar.