Selamlar,
Aklımda birsürü fikir, bir sürü proje. Fakat hangini yapsam karar veremiyorum, ve bunlar arasında ciddi manada bölünmüş durumdayım. Bu da beni sonuçta 1 proje seçip onu bitirmem gerektiği konusunda ciddi manada ikna etmiş durumda. Sizin böyle bir kapasite ve potansiyeliniz olsaydı ne yapmak isterdiniz?
A-Z Bir web projesini bitirebilecek kapasite ve code quality sahibi olsanız ne yapardınız?
8
●223
- 29-01-2019, 13:13:15Asıl sorun tüm bunları yapabilecekken hiçbir şey yapamamak oluyor genelde, aklın çok çalışıyorsa, günde 20 tane proje fikri üretiyorsan eğer malesef hiçbirşey ortaya koyamıyorsun. Aralarından birtane seçip tamamen ona odaklanman lazım. Ama onu yaparken aklına yeni birşey geldiğinde yeni olandan vazgeçmelisin. Önce başladığını bitirmelisin.
- 29-01-2019, 13:15:03Kararsızlık Hakkında Profesörün Öğrencilerine Fare İle Verdiği Ders
Profesörün biri elinde bir fare ve kutu ile öğrencilerin yanına sınıfa girdi. Öğrencilerin şaşkın bakışları arasında fareyi kutunun içine koydu. Kutuyu kapattıktan sonra salona dönerek:
-Bu kutuya iki gün kimse dokunmasın! dedi ve salondan çıkıp gitti.
Salondaki öğrenciler olaya bir anlam verememişlerdi. Ne olacağını merak ederek iki gün beklediler. İki gün sonunda profesör salona girdi. Kutuyu eline aldı ve açtı. Kutunun içindeki farenin ölmüş olduğunu bütün sınıfa gösterdi. Sınıfa dönerek farenin neden ölmüş olabileceğini söylemelerini istedi.
- Havasızlıktan
- Açlıktan
- Susuzluktan
- Korkudan...
Her öğrenci olabilecek ihtimalleri saymıştı. Profesör kutuyu havaya kaldırıp içini öğrencilere gösterdi. Kutunun her tarafı kemirilmiş vaziyette idi.
- Görüyorsunuz değil mi? Fare anlaşılan çıkmak için çok mücadele etmiş. Bunu kutunun içindeki vaziyetten anlıyoruz. Şu var ki fareyi sizin dediğiniz gibi ne havasızlık ne de açlık öldürdü. Fareyi asıl KARARSIZLIK ÖLDÜRDÜ! Fare kutunun her yerini parçalayıp çıkmaya çalışacağına sadece bir köşesini parçalasaydı ve bunda da kararlı olsaydı çıkıp kurtulacaktı.
Bir hedefe yönelmek, ısrarcı olmak, vazgeçmemek, ümidini kaybetmemek bizi başarıya ulaştıran etkenlerdir. Yalnız bu arada boş hayellerin peşinde ısrarcı olmakta bir ömrü boşa geçirebilir. Hedeflerimizde tutarlı ve isabetli olmalıyız. - 29-01-2019, 13:16:13tek başına bir şeylerin olmadığını herşeyin bir web sitesi yazılım yada kodlama olmadığını anladığında .
doğru karar verebileceksin kafanda karışmayacak. - 29-01-2019, 17:11:11Tek başıma olduğumu nereden çıkardınız?fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-01-2019, 18:12:34ne anlatmak istediğimi anlamadınız tam tahmin ettiğim gibi.ama zamanı gelince öğreneceksinizDWather adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mesele yazılım yapmak değil isterseniz 5 kişi olun zehir gibi yazılım kodlama vs yapın yine birşey değişmeyecek. - 29-01-2019, 20:05:05alternatif son:OrhanBilge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
... - görüyorsunuz değil mi fare çıkmak için çok mücadele etmiş ama bir sınıf dolusu hıyar hiçbiriniz bi el atmamissiniz. Bu fareyi öldüren sizsiniz acımasız katiller ders falan vermiyorum gidiyorum...
neyse şaka bir yana efendim. en kısa sürecek projeyi yapın, en kısa süreni bitirdiğinizde bitirebilmenin verdiği enerjiyle yeni projeleri daha hevesle ve kolaylıkla bitirebilirsiniz. - 29-01-2019, 21:22:23Sizin oturup kendi kendine üreteceğiniz herhangi bir şeyi ben 3-5 bin liraya yazdırabilirim.
Kendim de yazabilirim ama yazacak vakit bulamam muhtemelen.
Yani kendi kendinize üretebildiğiniz katma değer 3-5 bin liradır.
Bir yazılım bilmek aslında tek başına bir katma değer değildir.
Yazılımı katma değer haline getiren şey fikirdir.
Bu fikir bir katma değer üretebiliyorsa bir inovasyon yaratabiliyorsa anlamlıdır.
Sen insanlardan fikir alabilme ilham alabilme amacıyla bu konuyu açmışsın.
Ama gerçekten iyi bir fikri olan insanlar kolay kolay ticari fikirlerini paylaşmıyorlar.
Ayrıca bu fikri uygulamak için yazılım yeterli olmayacaktır, pazarlama yazılımdan daha önemli ve daha zor.
Bir projenin, finans, planlama, uygulama, pazarlama, raporlama vesaire bir sürü işi var.
Yazılım sadece uygulama admının bir parçası.
Arkadaş da tek başınıza başarı gelmez derken bunu kastetmiş muhtemelen.