• 12-01-2019, 20:40:13
    #1
    Bugün akşamüstü evimize yakın Avm gittim yemeklik birkaç birşey almıs eve dönüyordum.
    Bu sırada biri yanıma yaklaşıp paranız varsa açım bana simit alabilir misiniz dedi
    İlk defa açım deyip para yerine yiyecek isteyen birini gördüm.
    Normal şehir dışında geldi deyip para isteyen ve beğenmeyen görüyordum ama bu kişiye simit almayı kabul ettim dürüst geldi simit bulamayınca bunun yerine para verdim.Ac gözlülük yapmadı hatta seni zorda bırakıyorsa al paranı bile dedi.
    Yıllarca para beğenmeyen dilenci açım deyip ekmek verip beğenmeyeni görünce bu biraz değişik geldi 😊

    Yaşanılan youtube yapılan testlerden değildi öyle olsa para verirdi ama dürüstlüğüne inandım umarım karnını doyurmuştur Olay değişik geldi paylaşmak istedim
  • 12-01-2019, 20:42:34
    #2
    Yalancılar yüzünden maalesef böyle insanlara güvenemiyoruz. Her insan aynı değil kimisi bir simite muhtaçken kimisi durumu olmasına rağmen kolay yoldan bedava simit yemeye çalışıyor..
    4 kişi bunu beğendi.
  • 12-01-2019, 20:45:37
    #3
    Allah razı olsun hocam sizden
  • 12-01-2019, 20:48:58
    #4
    Allah razı olsun, bilemiyoruz ki kimin gerçekten ihtiyacı var
  • 12-01-2019, 20:52:00
    #5
    Allah razı olsun hocam sizden
  • 12-01-2019, 20:53:16
    #6
    Çok güzel bir davranışta bulunmuşsun kardeşim ancak yapılan hayırlar anlatılmamalıdır.Sağ elin verdiğini sol el bilmesin.
  • 12-01-2019, 20:54:12
    #7
    Bir gün arabayı kenara çekip navigasyona bakarken yanıma bir adam yaklaştı açım bana 10 TL yemek parası verir misin dedi. Ama çocuk görse inanmaz o derece para koparmaya çalıştığı ve ihtiyacı olmadığı çok belliydi. Yine de verdim enayi yerine koyarsa da Allah aldığının 10 katını geri alsın ne diyeyim.

    Şöyle bir olay da oldu. Çarşıda yürüyorum, adamın biri durdurdu ajitasyon yaptı paraya ihtiyacım var diyerek. Es geçtim vermedim.. Yoluma devam ederken bir yandan da düşünüyordum acaba gerçekten ihtiyacı var mı diye. Tam o sırada birkaç adım daha yürüdükten sonra bir adam daha karşıma çıktı aynı hikayeyle. O zaman işte kendimden emin bir şekilde uzaklaştım oradan. Artık ekip kurarak çalışmaya başlamışlar. Ben de konu sahibi gibi olayın sosyal bir deney olmadığından eminim. Enayi yerine koyulmaya çalışmak zoruma gitmiyor da insanların git gide gelişen işgüzarlıkları, insanlığın gerilemesi zoruma gidiyor.
  • 12-01-2019, 20:57:53
    #8
    bir simitten kimse fakirlesmez. kimin iyi kimin kotu oldugunu bilemeyiz. iyilik yap denize at balik bilmezse halik bilir
  • 12-01-2019, 20:58:19
    #9
    Etrafta simit bulamayacaginizi bildigi ve bircok insanin simit bulmakla ugrasmayacagini biligi icin yeni taktik gelistirmistir.
    Eski taktiktleri metro ve otobus duraklarinda yolda kaldim, 2 tl verirmisiniz diyenler iste.

    Emin olmak icin bak bakalim yarin bir gun benzer saatlerde ayni yerde var mi yok mu bu arkadas .