• 04-01-2019, 03:33:13
    #19
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    WebilisimNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ee biliyoruz ilk sayfaya bak aynısını dedik. Senin dediğin yatırımı çekerler Türkiye'den yok Malta'ya giderler falan filan. Neyini çekecek sabancı? ülker? 470 binlik ülkeye ne satacak ne kadar satacak? Ülke istanbul - Büyükçekmece kadar değil.

    Boş konuşuyorsunuz dostum kusura bakma.
    Türkiye'den yatırımı çekerler demiyorum. Çok farklı yerdesin. Adamların amacı Türkiye'deki paralarını Malta'ya taşımak ve orada tutmak. Malta'da ticaret yapmak değil. Burada işlerine devam eder ama parayı yurt dışında tutat. Böylelikle ne olur TR'deki döviz kurlarındaki artıştan, hammadde fiyatlarındaki artıştan etkilenmemiş olur. Konu paralarının Türkiye bankalarında kaldığı sürece bu adamların zarar etmeleri. Diyelim ki Malta'da Euro hesabın var. Almanya'daki müşterine Euro ödeme yapman lazım. Türk bankasında olan paranı Euro'ya çevirip mi ödeme yaparsın yoksa yurtdışı Euro hesabında bulunan ve kasana Euro olarak girmiş bir paradan mı ödersin? Bilal'e anlatır gibi anlatırdın en sonunda. Araştır biraz araştır.
  • 04-01-2019, 11:29:16
    #20
    Üyeliği durduruldu
    o kadar para bende olsa her ülkeden bi vatandaşlık alırım
  • 04-01-2019, 11:39:11
    #21
    Kaçmak mı? İstediği ülkeden vatandaşlık alır kimseye de hesap vermek zorunda değiller. Buna kaçmak demek saçmalık. Bu ülkede aynı zamanda İngiltere vatandaşı iken bakanlık yapanlar oldu. Ülkedeki siyasilerden en üstünden başlayarak bakın bakalım. Çocukları, torunları hangi ülkelerden vatandaşlık almış Bu tarz haberler art niyetlidir.
  • 04-01-2019, 11:43:32
    #22
  • 04-01-2019, 11:52:00
    #23
    Yarın kayyım atanmayacağının garantisini bilmedikleri için böyle yapıyorlar işte, Murat Ülker geleceği gördü kaçtı gitti Godiva'yı satın aldı İngiltere'ye merkezini taşıdı.
  • 04-01-2019, 13:55:23
    #24
    Bunu yapan birsürü ünlü iş adamı,şanatçı vardır sebebi yurt dışında kolayca gezmek diğer ülkelere nazan daha ucuz bir ücrete vatandaşlık alıp avrupada rahat rahat gezinebiliyorsun. Sabancı ailesi nin paradan daha kıymetli bir şeyleri var, soyadları bu işi öyle para için böyle işler yapıcak bir aile değil
  • 04-01-2019, 14:04:23
    #25
    DenqeSiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Poşet paralı olması ülkede herkese tedirgin etti

    Herhalde orada poşet para vermiyorlar

    Poşet paralı, daha pahalı. Kesin bilgi yayalım
  • 04-01-2019, 14:19:14
    #26
    Ülkenin en zengin kesimi bile tedirgin ve kendilerini sağlama alıyorken orta ve alt tabaka napsın. Yine bir kriz ortamında zengine hiç bişey olmayacak. Krizi bizler göğüsleyeceğiz.
  • 04-01-2019, 14:45:30
    #27
    Herkes kaçıyor siz göre sanırım sizde kaçamadığınız için zorunuza gidiyor bu kadar. Baksanıza Murat ÜLKER'i bile kaçak ilan ettiniz