• 31-12-2018, 18:38:10
    #19
    Arabada bir parça lokal boya var ama ağır hasar kayıtlı diyor. Nasıl oldu diyorum, sigorta şirketinden para alınması için yapılmış diyor. Yahu kardeşim öyle yapan eksperi dikerler, dikerler elini ayağını hemde. Sigorta şirketi gerizekalı mı?

    Ek olarak bu piyasanın böyle olmasının en büyük sebebi ne yazık ki devletimiz. Fabrika'dan daha çok kazanıyor vergiyle, neden araç üretelim ki? Yıllardır bu yüzden araba fikir ve önerilerinin önü kesildi. Hazır para giriyor niye masraf edelim?
  • 31-12-2018, 18:40:34
    #20
    ağır hasarlı kavramını iyi bilmek lazım. Sigortadan alınan her araba kötü değildir. Hepsi iyi olmadığı gibi.
    Çok basit sigorta aracı niye perte çıkarır. önrek;

    Örneğin bir araba 30TL Ediyor diyelim bu araba kaza yaptı serviste yapılırsa 10bin masrafı var kişi kaskodan arabayı yaptırırsa sigorta 10 bin verecek + Değer kayıp parası verecek. 3 bin de öyle 13 bin. sigorta firması arıyor araç sahibini arabanız ağır hasarlı size 28 verelim diyor o şekilde kazalı halini gören diyor ki tamam vereyim gitsin 2bin de zararım olsun. veriyor arabayı.. sigorda arabayı ihaleye çıkarıyor 22-23 bine satıyor. Alan kişi serviste 10 bine yapılacak olan gideri, orjinal parçalar yerine çıkma parçalar ile yaptırıyor 2k ya ona maliyeti maksimum 24 oluyor. o da 26 ya satıyor kazanıyor. sigorta da çok fazla zarar etmeden bu işin içinden kurtuluyor. Araç da ağır hasarlı oluyor. sigortada gerçeten böyle araçlar var.

    Fakat o demek değil ki hepsi böyle bazıları gerçekten çok kötü airbag açılıyor direnç ile kandırıloyr falan, iyi eksperti yaptırılırsa hiç bir şey olmaz ağır hasar kayıtlı da alabilirsiniz. Bu araçlarda ki hasar kayıt numarasını zamanında galeriler arabalar *** atmak için ucuz nasıl kapatırım diye çıkardılar şimdi kendi başlarına bela oldu.. İnsanlar aracıma leke gelecek diye yamallı yumalı araçlarda dolaşıyor.



    rahmican adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arabada bir parça lokal boya var ama ağır hasar kayıtlı diyor. Nasıl oldu diyorum, sigorta şirketinden para alınması için yapılmış diyor. Yahu kardeşim öyle yapan eksperi dikerler, dikerler elini ayağını hemde. Sigorta şirketi gerizekalı mı?

    Ek olarak bu piyasanın böyle olmasının en büyük sebebi ne yazık ki devletimiz. Fabrika'dan daha çok kazanıyor vergiyle, neden araç üretelim ki? Yıllardır bu yüzden araba fikir ve önerilerinin önü kesildi. Hazır para giriyor niye masraf edelim!
    sigorta şirketi aptal değil aksine çok akıllı yaptığım açıklamayı okursanız anlarsanız.

    Lens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Birde az hasarlı araç ilanları var. Bunlar pert olmuş araçları sigortadan alıyorlar. Küçük bir yerini bırakıp, geriye kalanını üstün körü yapıyorlar. Fiyatları gelende piyasadan %25 ucuz oluyor. Aracın 5000 TL masrafı var. Yaptırmada yardımcı olunur gibi ilanda açıklamalar yazıyor.

    Bu şekilde alınan araçta satış fiyatından bile fazla hasar kaydı çıkar. Ayrıca hasarı en ucuz parçalarla en kötü şekilde onarılmıştır. Airbaglari içine dikip, uyarı ışığını arabayı bilgisayara bağlayarak söndürmek gibi. Bu tarz araba bulacaklara da bilgilendirmiş olayım.
    işte o arabalar çok tehlikeli, bir kutu civata içinden ne gibi bir hasar çıkacağı hiç belli olmaz. Zaten yapılacak gibi olsa satan kişiler tamir edip satıyor hafif hasarlıları.
  • 31-12-2018, 21:43:57
    #21
    ağır hasarlı, taksi çıkması, arabanın değerinin en az yarısı kadar hasar kayıtlı aracı almayın...