Tapuda arsa olarak geçen bir arazideki ev için tapuyu ev tapusuna nasıl çeviririz anlatabilecek var mı?
İnternetten yapıldığını söyleyenler de var açıklık getirebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Arsa tapusunu ev tapusuna çevirmek?
7
●323
- 22-12-2018, 19:14:4725 kişiye imar barışı başvurusu yapıp yapı kayıt belgesi aldım. Yaklaşık 15 tanesinin mimari projesini çizip tapusunu aldım. Ne yapmak istediğinizi pm ile yazın ayrıntılı bilgi vereyim.
- 22-12-2018, 19:16:56Hocam bu süreç nasıl ilerliyor o konuda bir bilginiz var mı neler yapılıyor ya da nereye baş vuruluyor?M_Can adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 22-12-2018, 20:30:27Hocam işlem basit.RBA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E-Devlet üzerinden imar barışı için başvuru yapıyorsunuz bir süre sonra telefonunuza onay mesajı geliyor. Onay mesajı geldikten sonra ücreti banka üzerinden yatırıyorsunuz. (Ben ziraat bankası mobil işlem üzerinden yatırmıştım) Daha sonra varsa vergi borçlarınızı ödüyorsunuz ve en sonda belediyeye gidip yapı kayıt belgenizi alıyorsunuz olay bu.
Kat başına ortalama 3 bin lira gibi bir rakam çıkıyor. - 23-12-2018, 02:24:26Memlekette tarım için kullanılan bir yerim var derme çatma dışı tahtadan etrafı çevrili ve hazine arazisi.ahmedfiratc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben bura için imar affına başvurdum 200metre kare için 2700 tl çıktı fakat normalde köy maresi diye geçiyor tapusu olmadığı için.
104 bin metre kare burada ifraz gerçekleşirmi parasını yatırsam sonra burayı satın alabilir miyim?
))