Hocam fırsat maliyeti diye bir şey vardır.
1 ay alacak 10 bin liralık bir iş yapmaktansa 1 hafta alacak 4 bin liralık 4 iş almak tercih edilir.
Senin istediğin şey yazılımcıyı zorlayacaksa daha kolay işi almaya yönlenebilirler.
Çünkü daha önce hiç yapmadığı bir iş için, yeni kütüphaneler, yeni apiler, öğrenmesi gerekecek, yeni algoritmalar, sınıflar kütüphaneler yazması gerekecektir.
Oysa adamın elinde daha önce yazdığı kütüphaneler olduğu için, bildiği alanlardaki işleri hızlıca hazırlayabilir.
Yeni bir iş yaparken bildiği tür yazılımları yaparken harcanan zamanın 5-10 katı zaman harcaması gerekebilir.
Ama fiyat olarak sana bunu 5-10 kat yansıtamayacaktır.
Bence sen işi bilen adam bulamadığın için değil, yaptıracağın işe cazip bütçe vaadedemediğin için yazılımcı bulamıyor olabilirsin.
Hocam ben kimseye şu kadar veririm demedim, görüştüğüm kişiler için diyorum bunu. Herkese sorunları anlatıyorum, yapabilecekseniz fiyatı verin diyorum, inanın daha 1 kişi bile fiyat vermedi
Sıfırdan bir şey yapılmayacak, modifiye diyelim ama tabi ki elimizdeki sistemin her şeyini öğrenmesi gerekecek ama ben bir kerelik çalışıp ayrılmasını istemiyorum. Eğer free çalışan biriyse yani kendi işi yoksa kalıcı olarak bizimle çalışabilir. İşsiz geçirdiği zaman da olmamış olur.