Aynı kategoride bir arkadaş 2 poğaça alıp birisini karnım aç diyen bir dilenciye verdiğini, dönüşte poğaçanın yerde olduğunu gördüğünü yazmış. Aslında bende bu konuda yazayım diyordum ama şimdi aklıma geldi.
Bakıyorum sokakların bir çok yerinde ekmek parası diye dolaşan onlarca dilenci var. Ve iyi de hasılat elde ediyorlar. Ama dikkat ediyorum elinde bir mendil, bir yarabandı yada küçük bir şey satanların kimse yüzüne bakmıyor. Kendimi övmek için söylemiyorum ama ben böylelerini gördüğümde cebimde bozukluk varsa mutlaka bir tane alıyorum. En azından ordan burdan dilenmiyorlar. İstese oturup bir yere dilencilik de yapabilir ama yapmıyorlar. Dilenciler her halükarda günde bulunduğu konuma göre 200-300 hatta daha üstünü kazanabiliyor. Ama böyle küçük şeyler satanlar belki bir kaç ekmek parası anca kazanıyordur. Dilencilere vereceğiniz parayı bu insanlara verin daha büyük sevaptır.
Tabii içini bilemem. Kazanıyorlar mı kazanmıyorlar mı ama kolay yoldan para derdinde olsalar dilencilik yaparlar ki daha karlı bir iş.
Lütfen sizde gördüğünüzde dilenciler yerine bu insanlara yardım edin.
Dilenci olan kıymet görüyor
16
●556
- 28-10-2018, 02:45:51
- 28-10-2018, 02:50:24Örneğin mendil satan çocuklardan asla mendil satın almam çünkü bu çocuklar para getirdikçe daha çok dilenmeye & yollarda mendil satmaya zorlanıyorlar.
Çocuklardan mendil almanızı tavsiye etmiyorum.
Not : Bu mesajı bir şekilde eleştirmek isteyen arkadaşlar olacaktır. Yorumlara cevap vermeyeceğim. - 28-10-2018, 02:54:37Bazen bende böyle düşünüyorum. Ama o kadar masum bakıyorlar ki böyle olduğunu bile bile geri çeviremiyorumByMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.
- 28-10-2018, 02:55:49Evde yiyecek ekmek yok, açız diyenlere gel ekmek alayım diyorum kabul etmiyor
- 28-10-2018, 02:57:51Hocam biz çocuklardan mendil aldıkça ailesi daha çok zorluyor mendil satması için. Çocukların üstünü başını yırtık giydirip ayakkabı bile giydirmeyip mendil sattıranlar var. Bunların neredeyse hepsi oyun çünkü 1 günlük mendil satma & dilenme ile sizin 1 aylığınızla almaya kıyamadığınız orjinal ayakkabıyı bile alabilirler. (Haberlerden gördüğüm, okuduğum kadarıyla)cnazade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-10-2018, 03:01:08İzmir-İstanbul yolu üzerinde çok yoğun araba trafiğinin olduğu bir ışıkta dilenen bir adam var. İş edinmiş olmalı ki aylardır hep orda. Çok güzel bir ülkeyiz aslında duygularımız, düşüncelerimiz, niyetimiz muhteşem. Ama bunu suistimal edenlere fırsat vermemeye çalışalım.
- 28-10-2018, 03:04:56Biliyorum hocam biliyorum , ama dedim ya bile bile kıyamıyorum engellemiyorum içimde ki bu durumu. Yok diyorum ilk seferinde ama ne olur abi dediği yerde bitiyorumByMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.
Sağlam kazanıyorlar yok muydu youtubede günde 500tl kazanan dilenci diye
, ramazanda günde 400 - 500 götürüyoruz diyordu. Öyle samimi ki meslek haline getirmiş ve doğru olduğunu düşünmeye başlamış 
https://www.youtube.com/watch?v=vj6D_YTYui4
.