Hocam inan bana fizik mühendisliği, diş hekimliği değil tamamiyle TIP ve diğer mührndislik bölümleri sadece parayla okunabiliyor. Şuan çalıştıpım şirkette 120 küsür mühendis bulunuyor bir çoğu işinin en iyisi. Dosyaları elimde; okulları dillere destan. Sabancı, Okan, Bilim, Bilgi vs.. Hepsiyle aramızda geçen konuşmadan çıkardığım sonuç bu. Okul falan yok; taksidini öde yeter. Keza benimde aynı şekilde, 4 yıllık okula kaç kere gittim? Hangi resmi vizesine finaline katıldım inan hatırlamıyorum. Kaldığın derslerin parasını peşin ödedikten sonra senden başarılısı yok. He ortam için gidip dersten üç beş bilgi nemalanabilirsin o kişiye bağlı.
Kısaca etrafımızda bu kadar özel okul varken ve bir nevi paralı eğitim zaten devam ettirilirken böyle bir habere üzülmek değil sevinmek gerekir. Durum zaten yıllardır böyle.
Hocam şu parayla ders geçiren üniversiteler hangileri bi söyleyin gidelim alalım diplomayı en azından saçma sapan hocalar ile uğraşmayız, yada ciğeri beş para etmez ev sahiplerine bosuna para yedirmeyiz.
Not: Benim 3. üniversite olur ama yinede verir parayı okurum