• 23-07-2018, 23:46:57
    #1
    Merhabalar, şu sıra yeni bir araba alma düşüncemiz var. Beğenip, anlaştığımız araba benzinli. Yıllık şehir içi ortalama 7-8 bin kilometre şehirler arası 3bin kilometre olmak üzere 10-11binlik bi kullanımımız mevcut. Bayi ilk bir yıl tüp taktırmayın dedi fakat alır almaz gidip taktırmayı düşünüyoruz. Zararı var mı? Eksileri nelerdir konu hakkında bilgi sahibi kişilerden öneri almak istiyorum
  • 23-07-2018, 23:49:27
    #2
    PREMIUM SEO
    Açıkçası tüplü araç bana göre rezillik. Motor gücünü,çekişini herşeyi etkiler. Eğer araç için ayırdığınız miktar dizel araç için uygunsa dizel öneririm kesinlikle.
  • 23-07-2018, 23:49:34
    #3
    Yıllık 10-12 bin KM yapacak arabaya tüp taktırmak biraz mantıksız bence.
  • 23-07-2018, 23:50:13
    #4
    Çok fazla km yapmayacaksanız tüp taktırmanın bir anlamı yok. Senede 10 bin km hiçbir şey o yüzden yerinizde olsaydım taktırmazdım.
  • 23-07-2018, 23:51:22
    #5
    EmrecanKitir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yıllık 10-12 bin KM yapacak arabaya tüp taktırmak biraz mantıksız bence.
    Tüp ile benzin neredeyse yarı yarıya fark ediyor, mantıksız derken detay öğrenebilir miyim?



    Meraboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok fazla km yapmayacaksanız tüp taktırmanın bir anlamı yok. Senede 10 bin km hiçbir şey o yüzden yerinizde olsaydım taktırmazdım.
    Şuanki kullandığım araç için (tüplü) ortalama aylık 300-350 tl yakıt alıyorum, bunun 600-700 seviyelerine çıkması biraz zora sokabilir 😂



    BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Açıkçası tüplü araç bana göre rezillik. Motor gücünü,çekişini herşeyi etkiler. Eğer araç için ayırdığınız miktar dizel araç için uygunsa dizel öneririm kesinlikle.
    Kullanımımız dizelin ücret farkını amorti etmesi yönünden biraz düşük kaçıyor ve dizeline bütçe yok malesef 😏
  • 23-07-2018, 23:56:08
    #6
    Garantisi bozulur, tüp taktırdığınız yer kaliteli olması gerekli ki garantiyi onlar deviralsın. Ruhsata da işletirsiniz mis gibi olur. Benzin 6.29 Motorin 5.75 TL eğer tüp bağlatırsanız 3,50 TL den litresini alırsınız. Mantıklı yani.
  • 24-07-2018, 00:00:02
    #7
    Ben alacağınız aracı honda civic olarak düşündüm genelde lpgye en uyumlu araçlardan biri olduğu için. Diğer türlü de eğer araba fabrika verilerinde 9-11 litreleri görmüyorsa çok fazla kâr elde edemezsiniz lpg farkından. Çünkü bildiğime göre lpg taktırmak 3500 ile 10.000 lere kadar çıkıyor. Çokta fazla kâr elde edebileceğinizi sanmıyorum. Ayrıca motora da ufakta olsa zararı oluyor doğal olarak. Çekiş gücü vs düşmesi, her muayene de istasyonlarda sıkıntı çıkarmaları, lüks avmlere vs girerken aracınızı alamayız demeleri vs gibi basit sorunlar da olabiliyor. Bana da bu sıfır araca lpg takmak biraz tuhaf geliyor açıkçası. Ülkemizde benzinli arabayı uzun süreli kullanmak için alıyorsanız zaten dizele göre çok büyük kâr ederek alıyorsunuz. Git gide dizel ve benzin kullanımı yaygınlaşıyor bundan 5-6 yıl sonra satarken de problem yaşayabilirsiniz.
  • 24-07-2018, 00:05:11
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Lpg teknolojisi artık eskisi gibi değil, bir önceki aracımda LPG’li kullanımda benzinli kullanıma göre daha çok performans alıyordum. Eğer olurda taktırırsanız hemen akabinde bu işi çok iyi bilen bir ustaya “Yol Ayarı” yaptırın. Bu bazı yerlerde AFR ayarı olarak geçiyor.
  • 24-07-2018, 00:06:48
    #9
    Motorun biraz açılması için benzin yemesi şart. Oyüzden illa taktırcaksanız yine enaz 10 bin km yapın derim ben. Yada fabrika çıkışlı lpg araç tercih edebilirsiniz.