Bedelli askerliğin tek sorunu adının yanlış koyulmuş olmasıdır. Adını bedelli koyarsan, parası olmayan şehit oluyor diye konuşmaya başlıyor millet. Adının değiştirilmesi ve neden bazı insanların askerlik yapmadığının net açıklanması gerekiyor.
Bende kısa dönem yaptım. Karakolda görevli rütbelilere çok faydamız dokunuyordu, hatta sitem ediyorlardı neden kısa dönem geliyorsunuz diye. Bazılarımız askerlik yapacak, askerde şoför olacak, aşçı olacak, terzi olacak. Bazılarımızda iş hayatında devlete fayda sağlayacak.
Videoyu izlemedim ama tahmin edebiliyorum, askerlikten muaf olmanın para ile alakası yok. Kiminin bakmakla yükümlü olduğu insanlar var, kiminin sağlık sorunları, kimilerinin de zeka seviyesi yüksek. Her birey bir şekilde devlete destek oluyor. Devleti sevmek için askerliği 12ay yapmak yetmiyor. Ne vatan hainleri gördük, zorunlu olduğu için askerlik yapan.