• 01-06-2018, 03:22:33
    #1
    Merhaba arkadaşlar, yurt dışında bir ürün modeli keşfettim tekstil üzerine örnek vermek gerekirse lacoste tshirt'ü baz alalım,

    ama bu üründe Beden seçenekleri var S M L XL vb. benim bahsettiğim üründe beden seçenekleri yok tek beden gibi düşünün. ama bu tshirt üzerinden baz alırsak sadece logoyu değiştirip tshirt'ün üzerine özel resimler özel karakterler ekleyerek ve mesela dediğim ürün 50cm e 50 cm standart ölçüsü ben bunu 60 cm e 60 yapmayı düşünüyorum.

    Merak ettiklerim bu ürünü piyasaya sürdüğüm zaman telif vb hukuksal süreçlerle uğraşırmıyım.
    ayrıca bu ürün dünya üzerinde tek görünüş itibariyle ürünün şeklini değiştiremeyeceğim ürünü ön plana çıkaran görünümü olduğu için

    iyi bir şekilde açıklayamadıysam kusra bakmayın. inş. anlatabilmişimdir. Düşüncelerinizi varsa bu tarz örnekleri paylaşabilirseniz çok sevinirim. Hayırlı Sahurlar.
  • 01-06-2018, 03:32:57
    #2
    Üyeliği durduruldu
    onceden sorun oluyordu simdi artik pazarlar da bile rahat rahat satabiliyorlar, fakat yine de sorun olusturabilir temkinli olmanizi oneririm.
  • 01-06-2018, 13:20:52
    #3
    Normalde sıkıntı olur, ancak bu öyle bir piyasa ki, takibi çok zor hocam Yani hangi birisini takip edecekler?

    Bazen pazardan gelip geçerken arkadaşla Nike'ın, Adidas'ın daha birkaç hafta öncesinde çıkmış, resmi mağazasına yeni gelmiş ürünlerini vs. görüyoruz. Takılıyorum pazarcı abilere, resmi mağazaya bile yeni geldi diye. "Biz onlardan daha iyi takip ediyoruz" diyorlar

    İnternet ortamında da aynı şekilde. Instagram üzerinden birebir replika ürünlerin satışı oldukça fazla.

    Dünya genelinde popüler olan hemen hemen tüm markaların, tişörtten ayakkabıya, şortlara kadar birebir replikasını yapıyorlar. Ya da küçük değişiklikler yaparak satıyorlar.

    Takibi çok zor.