Arkadaşlar, masabaşı çalışmamız sebebiyle aktivite olması için:
1. Şehir içi (Seyir hızında 50 dk, tempolu 35-40 dk bir parkur belirledim, günlük olarak)
2. Doğal parkurda turlamak (Muhtemel Beykoz tarafları, belirsiz parkur, 2-3 haftada bir)
Bu şekilde kulanmak üzere alacağım bisiklette kararsızım. Doğal parkur beni dağ bisikletine itiyor, o da şehir içinde yoracağı için tereddüt ediyorum. Asıl şehir trafiğinin içinde çizdiğim bir parkurda kullanacağım için öncelik şehir tabii. Tecrübelerinize göre, marka-modeline kadar yapacağınız önerilere açığım.
Şunlar ya da alternatifleri olabilir mi?
Carraro Sportive 227
Carraro Daytona 2924
Salcano City Fun 50HD
Bisiklet Tercihi
22
●587
- 14-05-2018, 23:00:46Biraz delice de sürecekseniz dağ bisikleti daha mantıklı, şehir bisikletleri agresif kullanımlarda jant teli kırıyor. Günlük 100-150 KM sürdüğüm zamanlarda çokça yaşamıştım bu sıkıntıyı. Bende arayıştayım bisiklet detaylarından pek anlamıyorum.
1000-1500₺ aralığında dağ bisikleti önerilerine bende açığım, alıntı yapılırsa öneri yapılırken sevinirim. - 15-05-2018, 00:16:31bende işe gidip gelmek için carraro 2924 modelini aldım alma sebebimde bir tatil şehrindr turistlerde gördüm uzun yolda sürüyorlardı. neden dag bisikleti gibi bir soru yonelttim hafif 24 vites ve saglam demesiyle bende aldim yaklasık 1 ay olucak işe gidip geliyorum. cok da memnunum. tavsiye ederim.
- 15-05-2018, 02:13:23Aktif bisiklet süren biri olarak marka/model önerisi yapabilirim.
Merida crossway pek sorun yaratmayan ve kullanıcısının memnun eden bir bisiklet.
Carraro %100 Türk yapımıdır. Tüm kadro Türkiye 'de üretilir ve komponetleri takılır. Pek sorun yaşamazsın ancak geometri açısından pek sevmiyorum.
Kron ise kesinlikle önermem. En fazla kadrosu kırılan bisiklet üreticilerinden biridir.
Şehir içerisinde iş/ev arasında kullanım yapacaksanız, dağ/mtb değil hybrid bisiklet tercih edin. Amortisör ve lastikler, şehir içerisinde zorluk çıkartır. MTB yani dağ sınıfı bisikletleri işe gidip gelmek için ideal değildir. Çok fazla efor harcarsınız.
Ayrıca yokuşlu bir yerde oturuyorsanız, shimano steps elektrikli modelli bisikletleri de tercih edebilirsiniz. - 15-05-2018, 02:47:41Merhabalar hocalarm bir tane kullanmadığım spor yapmak için aldığım bisikletim var. MTB ROCRİDER340 isterseniz satabilirim.
Örnek resim.
https://i.hizliresim.com/5DA8yl.jpg - 15-05-2018, 09:32:09Dağ bisikleti şehir için de sizi yorar. Hybrid bisiklet sizin için en uygun model olacaktır
- 15-05-2018, 10:45:02çift amortisörlü 26 jant ve yol lastikli alırsan yeterde artar sana yazdıklarına göre ortalama 35 km civarı yol hesaplamışsın bisiklet için fazla mesafe değil,
fazla para bağlamana gerek yok letgo da bile çok iyi bisikletler düşüyor marka takıntısına pekte girme derim carrefourda satılan bisikletler bile seni yıllarca götürür. - 15-05-2018, 13:46:59Teşekkür ederim, listeye ekledim model olarak.Bilgi Host adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler, Kron'u tavsiye eden kullanıcı arkadaşlarım olmuştu ama şimdi listemden çıkardım. Merida Crossway modelleri gemel olarak ayırdığım bütçenin dışına çıkıyor. MTB sadece zaman zaman doğal parkurlara gideceğim için düşündüm ama ağırlık şehir içi olacağından beni çok yoracağını biliyorum. Genelde baktığım modeller şehir için o yüzde. Hybrid denenler bunlar mı bimiyorum, model olarak dağ bisikletinin kadrosu daha ağır olan ve lastikleri şehir tipi olanları.ruudler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne kadar yol yapıyorsunuz günlük?ducaS61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Delice sürmekten kasıt parkura göre sıradışı kullanım ise benim günlük parkurum ekseri asfalt yollar. Pek delice sürmeye uygun da değil. Tempolu stail sürüş olabilir. Günlük 100-150km ciddi rakamlar... Helal olsunEmrecanKitir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstediğiniz rakam nedir?YakupAnlatiyor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet onun için ikinci planda tutuyorum dağ bisikletini. Teşekkür ederim.cmaffiliate adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok aslında 35 km de değilfikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bisiklet için şehir içi normal seyir hızında 45-50dk. 10-12km civarı çıkar sanırım. Ring şeklinde düşünün, tek yön değil, başlangıç noktasından başlangıç noktasına şeklinde. Dağ bisikleti ikinci planda. Eğer ille de ben şehir içinde günlük 15-20km sorunsuz yapıyorum diyen olursa o modeli düşünebilirim ama akla pek yatmıyor.
