Petrol İşverenleri Sendikası'nın (PÜİS) yetkilileri 'büyük tepki' gördükleri için benzine ve motorine zam gelmesine ilişkin artık duyuru yayınlamayacağını belirtti.
PÜİS, benzin ve motorine yapılan zamları resmi internet sayfasından yayınlamama kararı aldı. Buna göre vatandaşlar yapılan zamları veya indirimleri ya öğrenemeyecek ya da akaryakıt almaya gittiğinde haberdar olacak.
Sözcü'den Derin Gökçe'ye konuşan PÜİS yetkilileri şu ifadeleri kullandı:
"Artık internet sitemizde yapılan zamları ve indirimleri yayınlamayacağız. Çünkü biz insanları bilgilendirelim derken büyük tepki alıyoruz. Facebook sayfamıza onlarca insan küfür ediyor. Biz de yönetim kurulu olarak böyle bir karar aldık."
Dün benzinin litre fiyatında 5, motorinin litre fiyatında da 7 kuruşluk indirime gidilmişti. Her zaman olanın aksine bu karar PÜİS'in internet sitesinde yayınlanmamıştı. İddiaya göre piyasanın şartlarında 15-20 kuruşluk zam gelmesi gereken benzine, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) inisiyatifi ile indirim sağlanmıştı.
BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen akaryakıtta 20-25 kuruşluk bir artış beklediklerini söyledi.
Zammı Açıklamayacağız;Küfür Ediyorlar
11
●721
- 10-05-2018, 15:45:46Dün 50 liralık mazot aldım, arabamın ibresi 100 km falan arttı. Lüks Araba falan da kullanmıyorum ha, 100 kmde 5.5 civarı yakıyor arabam. En iyisi kaçak mazot almak, yoksa bütçe dayanmaz buna.
- 10-05-2018, 16:13:06Küfür sayısı 5 milyonu aşarsa zamları durdurabiliriz. Şaka bir yana küfürün çözüm olmadığını birinin milletimize anlatması lazım. Her alanda aynısı yapılıyor. Küfür muhattabınızı anca sinir eder. belki sizi dinler. susturmak için harekete geçer fakat hiçbir zaman sizi ciddiye almaz. Küfür ile bir yere varılmaz. Görüldüğü üzere.. Kendimizi küfür olmadan düzgün şekilde savunmayı ögrenmemiz lazım.