• 05-05-2018, 20:01:35
    #10
    Türk telekom gördüğüm en kötü firmalardan adamlara başka operatöre geçeceğim diyorum bizene der gibi davranıyorlar, vodafone dedim adamlar günde 10 kere arıyorlar.
  • 05-05-2018, 20:01:50
    #11
    Peki, ya internet üzerinden elde edeceğiniz gelirler? Bunlarda bir zarar olarak hesaplanabilir bence.
  • 05-05-2018, 20:05:27
    #12
    Gigrafik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eve bir türlü bağlatamadığım internetten dolayı bu ay da dahil olmak üzere 4 ayda 660 TL telefon faturası ödemişim Teşekkürler Türk Telekom ve alt yapı çalışanları.
    Merhaba hocam ben türk telekomdan süper onlineye geçtim verim alamadım bölge hızı desteklemesine rağmen her aman için akn sundular. VE kendi aknsiz paketlerini bahane sunarak işte aknsiz verebiliriz ama 8 mgbit hız sunarız gibi bahaneler sundular bende almadım ve milenicom ile anlaştım gunduz canlı destekleri her aman hizmet sunuyor müşteri hizmetlerine direk bağlanıyor.
    Sizede öneriririm
    https://www.milleni.com.tr/
    • borayeris
    borayeris bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 05-05-2018, 20:06:58
    #13
    Gigrafik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eve bir türlü bağlatamadığım internetten dolayı bu ay da dahil olmak üzere 4 ayda 660 TL telefon faturası ödemişim Teşekkürler Türk Telekom ve alt yapı çalışanları.
    Yeni taşındığımız binada daha telefon kutusu yoktu 2.5 ay alt yapı ile uğraştık ardından bir süpriz port problemi onuda çözdük bu perşembe günü internetime kavuştum.
    En büyük tavsiyem bölgenizde yetkili olan Türk Telekom Ofisine gitmeniz çözüm masası olmadı daha üstdeki yetkili ile konuşmanız ve Paul bey ile twitterdan dm atıp iletişime geçmeniz.
  • 05-05-2018, 20:10:27
    #14
    Üyeliği durduruldu
    Superonline 25 mb adil kota limitsiz olan paket mevcut 79 tl civarıydı sorun yaşamazsın tavsiye ederim.
    Adsl alt yapısı mevcutsa daha iyi olur senin için.
  • 05-05-2018, 22:30:27
    #15
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Eflaki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türk Telekom iyice cozuttu. Yakın zamanda farklı bir operatör ve servis sağlayıcı geçmek farzı mahal oldu.
    Araba peşkeş çekilince böyle oldu.
  • 06-05-2018, 17:03:46
    #16
    ismailbal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İstanbul Şişlinin göbeğine taşındım. Sitede yalnızca TurkTelekom vDSL ya da diğer operatörlerin aDSL hizmetinin alabiliyordum alt yapıdan dolayı. İşimiz internet olunca hızlıca bağlanması gerekliydi. Tabi port problemi ile karşı karşıya kalacağımı düşünmemiştim. Görüşmelerimde yukarda belirtildiği gibi bölge müdürlüğüne dilekçe vs. dediler. Telekom'da mühendis bir arkadaşımı aradım ve yatırım yapılmadığını bu sebeple zor olacağını söyledi.

    Peki 1 hafta içinde nasıl bağlattım? LinkedIN üzerinden Türk Telekom CEO'su Paul Doaney'i etiketleyerek bir yazı paylaştım ve sayın Paul çok hızlı bir şekilde tarafıma ulaşarak bilgilerimi aldı. 10 dakika geçmeden arandım. İlgilendiklerini söylediler ancak sonuca ulaşamadık ilk 2-3 gün. Telekom üzerinden aldığım tüm bilgilerle mevcut postu güncel tuttum. Ben her yorum yaptığımda yeniden aradılar. Sonuç olarak 1 hafta içerisinde bağlanmış oldu. Denemende fayda var.
    Bende aynı şekilde bir kaç sorunumu çözdüm. Twitter'dan Türk Telekom CEO'suna açıklayıcı ve kısa olarak yazın en kısa sürede dönüş yapılıp sorununuz hal oluyor. Haksız aldıkları para ve yanlış bilgilendirdikleri kampanyaları çözmüyorlardı, sağolsun CEO işin içine girince hemen hallettiler hem de fazlasıyla. Kesinlikle denemeni öneririm.