• 30-10-2017, 01:14:06
    #19
    Müsait olunca açıyorum tanımadığım numaraları fakat, son zamanlarda bayağı yanlış numarayı arayanlar arttı. Açmam daha.
  • 30-10-2017, 02:23:26
    #20
    Telefonla konuşmayı hiç sevmiyorum, hatta insanlarla konuşmayı sevmiyorum be. Bende tuhafım galiba
  • 30-10-2017, 02:25:36
    #21
    Açıp telefonu masaya bırakıyorum hıhı tamam oldu diyerek geçiştiriyorum sonra sıkılıp kapatıyorlar
  • 30-10-2017, 16:58:54
    #22
    Arayan olsa da açsam...
  • 30-10-2017, 23:42:42
    #23
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Valla hocam kafanızın almadığı birisi kısmını anlamadım ama arayandan hoşlanmıyor isem açar suratına kapatırım
  • 31-10-2017, 02:13:33
    #24
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Aynı sorun bende de var hatta bir dönem bu yüzden müşterilerimi kaybettim e-posta ile iletişimi öğretemediğim için ..
  • 31-10-2017, 02:15:05
    #25
    Whatsapp durumum "Lütfen aramayın, mesaj atın."

    Gerçekten telefonda konuşulması gereken önemli konular haricinde asla uzun konuşmuyorum. 5 dakikadan uzun ancak havadan sudan konuşacağını bildiğim kişilere de açık açık "Hacım telefonda konuşmayı pek sevmiyorum, lütfen arama, mesaj at" diyorum. İlk zamanlar yadırgayan arkadaşlarım oluyor ancak aradığında meşgule atıp whatsapptan "efendim kanka" yaza yaza alışıyorlar.

    Kafamı çok fazla ütüleyen biri olursa da yüzüne karşı açıkça konuşuyor, "allah aşkına boş muhabbet yapacaksan arama" diyorum. Ev arkadaşım biraz heyecanlı bir insan, dışarıdayken falan böyle aradığı oluyordu ilk zamanlar ama artık o da alıştı, çok önemli bir şey olmadığı sürece mesaj atıyor.

    Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim. Telefonda konuşmayı sevmediğinizi söylemek ayıp bir şey değil.

    Bu arada neden sevmediğimle ilgili birkaç husus:
    - Kişinin jest ve mimiklerini analiz edemediğim için doğru tepkiler vermek kimi zaman zor oluyor. Mesajlaşmanın avantajı düşünüp, silip düzenleyebiliyorsunuz; ancak sesli görüşmede bu pek mümkün değil.
    - Emrivaki bir yere davet edilme durumu olabiliyor. İşim olduğunda dahi telefonda yapılan ısrara karşın reddetmek daha zor oluyor.
    - Canı sıkılan 2 saat konuşmak için arayabiliyor(en büyük neden)

    Tabi bu dediklerim arkadaş çevresi için geçerli. İş hayatı çok daha farklı.
  • 31-10-2017, 13:25:23
    #26
    Sektörün genel sorunu bu sanırım. Hepimizde var. Bizde daha çok işler klavye ile yürüdüğünden mesajlaşma yanlısıyız sanırım.
  • 01-11-2017, 01:01:42
    #27
    Webmasterlarda genel birşey sanırım bu. Çevreme bakıyorum telefon milletin elinden düşmüyor.
    Fakat insanlar'da çok cins
    Örnek veriyorum: İnternet üzerin'den sadece bilgilerini kontrol edip,Düzenleme yapacağım insan neden telefon'dan aramak ister. Hatanın resmini ver dediğin adam neden telefon'dan arar.Bilgisayarındaki bir hatayı bana telefonda nasıl anlatmayı planlıyor bu şahıslar