instagram hacklendi
217
●20.840
- 04-09-2017, 18:20:22Kim Jong-Un arar ne içyon hacı derdim sadasdBayyn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-09-2017, 19:31:15Exwore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
zor.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:31:15 -->-> Daha önceki mesaj 18:47:27 --
Hatta sitede benim dimimoncen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-09-2017, 20:15:27İyi rol yapıyorlar amajet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En azından egoları ve gösteriş merakları açısından. PGP PK Rusya üzerinde ortaya çıkmış, Rus pazarından düşürülmüş. Fakat üretilip satıldığı net olarak belli. Ortadoğu olma ihtimali de var zira genelde sadece bu bölge (Türkiye'de de örnekleri var) INTERPOL ve FBI'ın ortak çalıştığını ve bu konulara baktığını düşünür. Rus pazarları ile olan bağıda düşünürsek dediğiniz olası. Eğer daha önce bu işi yapmış olsalardı genel olarak NSA ve EUROPOL'den bahsetmeleri lazımdı, zira bu tip bilişim konularıyla uzun süredir EUROPOL ilgileniyor (İsveç veri yasaları). Acemiler. Ve hata yapıyorlar. Bunu da hedef şaşırtarak gizlemeye çalışıyorlar.
Yalnız tek bir noktada aynı fikri paylaşmıyoruz. Rus olsalar da BTCtalk dışında alternatifleri yok bence. Kabul etmeliyim, Rusların hem içte hem yüzeyde çok güzel data satış forumları var ama bu datalar beş para etmez. O yüzden diğer alternatifler bana pek olası gelmiyor. Kovulmuşlardır ya da o forumlarda aynı/daha büyük bir DB dönüyordur. O yüzden panik satışı yapıyorlar. Ne elde etseler kar. Diğer konularda tamamen katılıyorum.
----
Ek olarak bir arkadaş önceki sayfalarda yazmıştı, kafamı kurcaladı. Ya verified ile normal user tablosu ayrıysa gibi bir şey demişti. Biraz uğraşırken şunu buldum: https://pbs.twimg.com/media/DIglHjPXcAAKptW.jpg
Pek fazla yerde haberi geçmiyor ama http://tn.com.ar/tecno/f5/hackearon-...stagram_817211 https://www.joe.ie/tech/instagram-hackers-599905 gibi basit sitelerde haber olmuş ve bir kaç tweet atılmış. Anladığım kadarıyla sadece verified kullanıcılara mail gönderilmiş.
Girip uğraşmadım ama yüksek profilli doğrulanmamış kullanıcılar listede varmı? Hiç çeken oldu mu?
Niye bunu soruyorum? Sanırım neden tüm DB'ye ulaşamadıklarına dair tahminime ispat buldum
Aslında sadece bu teoriye değil teoremlerim doğruysa Facebook'un veri işleme manyaklığını da işin içine ekleyerek bir kaç big-data komplo teorime de ispat bulmuş olacağım ve 1-2 yerde ortalığı biraz karıştıracağım
Bakalım ne çıkacak 
----
Uzattım ama son olarak yazayım. Grup, TC yasalarınca yargılanmaz belki ama data çeken Türk kullanıcılar TCK136'ya tabi. Yani biri gidip "benim kişisel verilerim dox edildi ve A şahsı bu verileri bir karşılık ile (bu önemli) elde ederek beni telefonla (maille, SMSle önemli değil) taciz (tehdit, rahatsızlık vb.) etti" derse suçlu olan dox eden kişi değil siz olursunuz. Daha doğrusu karşı tarafın derdini anlatabilecek iyi bir avukata denk gelirseniz
İşin içinde karşılık içeren bir veri takası (broking) olduğundan ve uluslararası yasalar bu konuda ciddi kısıtlamalar içerdiğinden iyi bir avukat iyi bir danışmanla canınızı pis yakabilir. Emsal kararı bulursam eklerim.
- 04-09-2017, 20:52:36Exploit herkes için geçerli olabilir, ona bir şey demiyorum. DB'yi satın almış acemi olabileceklerini de yazmıştım, ona da katılıyorum.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim ilgim şu an tamamen instagramın arka sokakları. Aslında anlatmak biraz zor bunu. Gizlilik konusunda paranoyak olan gruplarda şöyle bir teori vardır: Story gibi yüz tarayan uygulamalar, ya da insta gibi foto depolayan uygulamalar bu verileri big dataya dönüştürür. İşte yüz hatları, yerler falan filan. İllaki herkes bunu duymuştur ve çoğu kesim buna inanır.
Fakat AI ile ilgileniyorsanız bu teori şöyle geliştirilebilir: İnstagram kullanıcıların etiketler ile paylaşım yapabildiği bir oluşum. Bu ne anlama gelir? AI'ye yorumlaması için bir fotoğraf verirseniz AI bunu önceki bilgileriyle yorumlar. Bu bilinen bir şey. Peki veriler nasıl oluşur? Etiketlerle. Siz AI'ye yorumlaması için etiketlerle beraber bir fotoğraf verirseniz AI bunu etiketlerle bağdaştırır. Ardından etiketsiz fotoğraftaki detayları bununa bağdaştırabilir hale gelir. Yani ileride gelişmiş bir AI sizin pazar keyfinizi, kahve kitap keyfiniz, meşhur olmayan sokaklarınızı ve en önemlisi insani koşullarınızı (hisler vb.) algılayabilir hale gelir ve bu ileri düzey bir sınıflandırma için mükemmel bir olaydır. Yani AI sizin bir sonraki adımınızı tahmin edebilir, sizi manpüle edebilir. Çünkü hakkınızdaki mükemmel bir DB var. Artık kişisel reklamlar ve içerikler görebileceksiniz
Kılıflarla uzun süredir bu yapılıyor aslında ama bu çok başka bir şey. Kısaca anlatmak çok zor, benim açımdan zor.
Şimdi konuyla bu uçuk komplo teorisinin ne alakası var derseniz instagram doğru bilgi verebilen, fotoğraf çekmeyi bilen, aktif, farklı yerler görme imkanı olan, kitle etkileyebilen (ünlü) vb vb. yüksek profilli kullanıcıları bir algoritma ile ayırıp bunları ve bunların çevresel öğelerini inceliyor olabilir. Bu farklı bir DB mantığında daha fazla veri anlamına gelir ve bu DB sadece instagram tarafına değil bir kaç iç R&D kuruluşuna da açıktır. O yüzden normal kullanıcılara ulaşılamıyor olabilir. Mantık aynı, temel kayıtlar aynı ama DBler birbiri ile farklı.
Tabi bunlar uçuk teoriler (normal insanlara göre) ama bizde canı sıkılan paranoyak insanlarız
İncelemek ve birbirimize girmek için güzel bir fırsat gelirse neden suyu bulandırıp biraz eğlenmeyelim ki?
Şaka bir yana AI gelişmeleriyle ilgili çoğu sızıntı, gelişme veya pislik bu şekilde uçuk teorilerle ortaya çıkarılıyor.
Neyse, uzatıp konuyu saptırmayayım. Umarım anlatabilmişimdir. - 04-09-2017, 20:57:38Sen her mesaj attığında aklıma "Yetkili bir abi" tamlaması geliyor :PCtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-09-2017, 20:59:20senin anlattıgın olayı ya da benzerlerini kesin yapıyorlardır zaten. Bu arada bir yerde db yi paylaşmışlar ama silmiş forum onu indiren adamında pc bozulmuş
CtrlInformatics bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 04-09-2017, 21:03:55FBI heklemiştir

Aslında bir kaç irc kanalı karıştırılırsa bu db ortaya çıkar. Uğraşmak lazım. Gerçi bir kaç hafta içinde torrente düşeceğini düşünüyorum. Biraz ilgi azalsın, olay daha tam soğumadı halen para ediyor gibi.

Şaka bir yana AI gelişmeleriyle ilgili çoğu sızıntı, gelişme veya pislik bu şekilde uçuk teorilerle ortaya çıkarılıyor.