Web site satışlarındaki fahiş fiyatlar
8
●443
- 03-08-2017, 09:50:01Üyeliği durdurulduR10 üzerinden görüyoruz ki web site satış piyasası oldukça fahiş bir piyasaya dönmüş.50 TL gelirli sitenin 36 katı fiyatına satılmsı gibi veyada 100 TL gelirli sitelerin 4000-5000 TL gibi bir miktara satılması gibi.Tabi şimdi içinizden biri çıkar, sana zorla mı al dıyorlar, serbest piyasadır diyebilir ancak gereksiz bir yorum olur şahsımca.Ne diyorsunuz beyler?
- 03-08-2017, 10:40:36Teknik olarak bir sitenin 1 ay sonra ne olacağını dahi bilmezken 36katı fiyatına satılması gerçekten bana çok saçma geliyor. Sana katılıyorum kısacası.Serdal_Altundal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En nihayetinde google üzerinden gelen hitle sabit kullanıcısı olmayan bir sitenin bu ay 100TL kazanırken sonraki ay artmasıda batmasıda mümkün. Google bazen anlam vermek gerçekten çok zor.
Yeni açılmış ve durumu belli olmayan sitelerin x12
Yerini sağlamlaştırmış, içeriği ve kalitesi iyi olan sitelerin x24
Sabit kitleye sahip, Yıllardır sektörde var olan ve yeri sağlam olan kaliteli x36
Gibi olması gerekirken adam siteyi açalı 5 ay olmuş son 3 aylık gelirinin x36 katını istemesi gerçekten çok saçma.. - 03-08-2017, 15:51:44Insanlar emek verecek belki 600 tane içerik olacak heps 300 500 kelimelik fakat bir şekilde zaman ayıramayacak satisa çıkaracak örnek veriyorum
Makale başı 5 lirada 600x5 3000 lira eder teması ıvır zıvır 500 lira dolasa 3500 lira kazancsiz. Ama kaliteli !
Sen bu siteyi 500 liraya alacaksın seo bilgin paravan bloglar tanıtım yazısından anlıyorsun siteyi bir çıkartacaksın en tepelere günde senin geliri belki yüzlerce lira olacak. Haketmeyen siteye o parayı vermzsin ama kimse kusura bakmasın bu FORUMDA kazancsiz hitsiz ama içeriği çok kaliteli 500 600 makale girişi olan siteye 3000 5000 lira gözü kapalı verir. Bunun abartıyla alakasi yok. Ayrıca örnek vermem gerekirse.
Bankalar kiraladiklari dükkanların kirasını 10 ile çarpar yani bu 10 yıl demektir.
Devretmek istediğin bir dükkanın aylık cirosunu 5 yıl ile çarpar ve ona göre fiyat verir.
Internet sitesinin mantığı nedir? Olmuyor 100 lira ver gitsin domain host parası peki verilen saat? Onlarca araştırma bunun karşılığını siz ölçüyorsanız almaktan vazgeçmesini bilin burada PAHALI ya da UCUZ deme hakkına sahip değilsiniz. - 03-08-2017, 16:26:19Üyeliği durdurulduDükkanla web siteyi aynı örnekte gösteremezsin kardeşim.Sanal dünyada olan birşeyin garantisi yoktur.Emek verildiği doğrudur ona birşey diyemeyiz ancak gel gör ki fahiş olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Candede adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-08-2017, 18:55:11O zaman kardeşim bu sanal dünyadan para kazanma umuduyla ne site alacaksın ne site acicaksin ne de satış yapacaksın.Serdal_Altundal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-08-2017, 11:42:03O yuzden site almak yerine kendinizin gelistirmesi daha mantikli 1 saat sonrasi icin bile sitenin garantisi yok malesef.
Fiyat konusuna gelincede bende isteyen istedigi fiyata satabilir görüşündeyim. ( lakin bunu boyle yazinca cok dar bi dusunce olarak gozukuyor detaylandirmak icinde suan vaktim yok ) - 05-08-2017, 11:57:08Üyeliği durdurulduYa biz bu konuyu sanki forumda bir kaç hafta önce bolca tartışıp hiç bir çözüme kavuşturamamıştık yada ben iyice bunadım.Lakin daha önce bu konuyu tartışmış olsak bile bir kez daha tartışmanın ne foruma nede bizlere her hangi bir zararı yok.Beyin fırtınası her zaman iyidir.Belki bu sefer bir çözüm yolu bulunur.
Konu ile ilgili benim fikrim ise bu konu çıkmaz sokak üstad. - 05-08-2017, 12:08:55Ben fiyat konuusnda bir şey diyemem serbest piyasa ise serbettir her şey.
Ama satış konusunda
iş yoğunluğu, iş değişikliği, zaman ayıramama, askere gitme vs gibi sebeplerle 2-3 aylık siteyi sattıklarında doğruca konudan uzaklaşıyorum.
Eğer 3 ay önce siteyi açarken bunlar aklına gelmediyse başka bir sıkıntı vardır, uçacak projesinde

